Следвайте ни

Няма отказване! Избират проектант на новия Бетонен мост в Пловдив

viber icon

НКЖИ избира изпълнител, който да изготви проекта за новата връзка -  от кв. „Южен“ към центъра на града. Тя трябва да се появи на мястото на Бетонния мост, който предстои да бъде съборен.  

В момента се подготвя възлагането на обществената поръчка с предмет „Изготвяне на идеен и технически проект за нов пътен надлез „Бетонов мост“ в района на жп гара Пловдив“, уточняват от пресцентъра на компанията. ДП НКЖИ ще финансира проектирането, а заедно с Общината ще се търсят допълнителни средства за изграждането на трасето.

Бетонният мост над жп линиите ще бъде съборен при реализацията на големия проект за ЖП възел Пловдив, защото не отговаря на изискванията на железопътната инфраструктура. Обещанията на НКЖИ обаче са, че демонтирането му ще стане след изграждането на тунела под жп ареала на гара Пловдив. 

Връзката от кв. „Южен“ към центъра на град Пловдив е от изключително значение за гражданите на град Пловдив и е важно тя да бъде осигурена, защото е основна комуникационна връзка за най-големия район на града - район "Южен“.

От НК Железопътна инфраструктура дават гаранции за запазването на тази връзка в бъдеще именно с изграждането на новия пътен надлез „Бетонов мост“, който ще е по-висок с близо 3 метра от сегашното съоръжение и ще изисква по-дълги подходи. Има идея към надлеза да има директна връзка и от южното платно бул. "Христо Ботев", но за целта общината ще трябва да осигури терен за трасето.    

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?