46

Няма кворум! Свикват нова сесия за панаира

Нова извънредна сесия поиска Веселина Александрова от "Демократична България", след като и при повторното преброяване нямаше кворум.

Съветничката прикани колегите в залата да си сложат имената в подписката за ново заседание на 9 януари. На същата дата е насрочено Общото събрание на акционерите за увеличение на капитала на “Пълдин туринвест” чрез апорт на акциите на община Варна.

В залата са съветниците от ДБ, "Съюз за Пловдив", "Кауза България", Слави Георгиев, ВМРО, Георги Величков от "Ние, гражданите".

Нито един съветник от ГЕРБ и "Автентична лява БСП" не дойде на сесията и след изчакването.  Градският лидер на БСП Иван Петков - бебето, който е и народен представител, от първата минута е в залата, за да подчертае, че позицията на неговата партия за Панаира е абсолютно противоположна на тази на Автентичната БСП.

Александър Държиков е единственият съветник от ГЕРБ, тъй като е председател.

Кметът Здравко Димитров напомни, че и неговото предложение беше против увеличението на капитала на “Пълдин туринвест” и че е обжалвал решението в съда.

Кметът потвърди, че от Георги Гергов е направено предложение да отреди 6 дка за Операта. Същото е изпратено и до Министерството на културата.

„Сесията мина без изненади. ГЕРБ и групата на Гергов провалиха опита  за свикване на извънредно заседание, на което да се вземе ясно решение за блокиране на възможността за окончателно харизване на пловдивския панаир на Гергов”, коментира депутатът и съпредседател на ДБ Христо Иванов.

Той подчерта, че съветниците от ДБ ще предприемат опит за още едно извънредно заседание на 9 януари. „Това е последният шанс Общинският съвет да вземе ясно решение в полза на гражданите на Пловдив и на националния интерес за съхраняване на панаира. Искам да се обърна към всички политически сили и преди всичко към националното ръководство на ГЕРБ и лично към Бойко Борисов да изоставят опитите да минат по терлици, като се свика сесия и да се вземе ясно решение в полза на обществен интерес и против харизването на панаира на Гергов”, допълни Христо Иванов. 

Според Веселина Александрова сесията показа, че в Общинския съвет освен БСП на Гергов има и ГЕРБ на Гергов. „Дадохме шанс на ГЕРБ, ще дадем още един шанс на 9-ти да докажат, че те не са бизнес група на Гергов, а са политически отговорни към обществото и към Пловдив”, каза Александрова. Отсъствието на съветниците от ГЕРБ на сесията тя обясни с това, че те се страхуват да се види тяхната същност. „Но имат възможност да се поправят”, прикани съветничката. 

Снимки от Валентина Биларева

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
12 коментара
Къвът и гуши пълнят

Къвът и гуши пълнят

03.01.2023 | 19:45

Със носовете си чийййфутски дълги и криви кат гарги са надушили нящо да кълват

Отговори
1 0
Анархизъм в действие

Анархизъм в действие

03.01.2023 | 18:28

Ето как Пловдивският Панаир става Софийски. София Експо Център нямаше да съществува без лиценза на Пловдивския.

Отговори
1 1
не така

не така

03.01.2023 | 13:13

Ей съветниците защо постъпвате като плашипутараци и бягате от кворум .Идете на заседание и вземете ешение против подаряване на панаира на руската агентура.Страх ли ви е или са ви спонсорирали!

Отговори
5 5
Важен въпрос

Важен въпрос

03.01.2023 | 12:08

Иво свирчев ей глиган с диета или без няли знаеш че си мялко глиганче

Отговори
7 0
Ристю

Ристю

03.01.2023 | 12:05

ДБ ах вие лизачи такива, продажни и мазни!

Отговори
11 3
ГУСТО МАЙНА ....

ГУСТО МАЙНА ....

03.01.2023 | 11:04

ЗАБРАВИЛИ СТЕ ПЛИКЧЕТАТА ПРАЗНИ?!?!?! С ТЕЗИ ПРАЗНИЦИ ОЛАБИ НАРОДА КАК ДА ГЛАСУВА ТАКЪВ ТРУДЕН КАЗУС?! ШАРЛАТАНИ ГАДНИ ДО ЕДИН А ТОЯ ПИНОКИО И ТАЯ ПИНОКИЕВИЦА МНОГО НА СЕРИОЗНО СА СЕ ВЗЕЛИ....НИТО ТОЙ НИТО ТЯ ЗНАЯТ КЪДЕ Е ВХОДЪ НА СЪДА А ИМА ОЩЕ ЕДНА КАК ЗДРАВКА КАНАЗИРЕВА ...ОНАЯ ДОКТОРКАТА ПО ЗАКОНА ЗА ВЪРБИТЕ... ДА ИМ ПОКАЖЕМ ОТ КЪДЕ СЕ ИЗЛИЗА ПРЕЗ ВРАТАТА НА ПОЛИТИКАТА... НИТО ЕДИН ДО УРНИТЕ НИТО ЕДИН СВЕСЕН БЪЛГАРИН.....ПРОВАЛ И ИЗБОРИ ДО ДУПКА ПРЕЗИДЕНСТКА РЕПУБЛИКА.... В ТОЯ ГРАД НЯМА СЕРИОЗЕН ПОЛИТИК И АДИНИСТРАТОР САМО ОНАНИСТИ....

Отговори
6 4
Мирчев к’во се е изпънал като няк’в кол с домати

Мирчев к’во се е изпънал като няк’в кол с домати

03.01.2023 | 10:59

Вирнал чушката,нацупил джуките и хванал Господ за шлифера.

Отговори
13 1
Мразим пинокио

Мразим пинокио

03.01.2023 | 10:54

Кога ще го набият вече тоя. Аман от американски подлоги!

Отговори
16 1
Калеко Алеко

Калеко Алеко

03.01.2023 | 10:41

Ама стига ала, бала приказки! Грабвайте сопите, тези хора от приказки не разбират! Като сте почнали карайте до края! Вдигайте юмруците не плакатите!

Отговори
10 2
комунист

комунист

03.01.2023 | 10:35

Национализирайте панаира! Елементарно но иска д..пе.

Отговори
12 1
Искат зорлим да върнем комунизма

Искат зорлим да върнем комунизма

03.01.2023 | 18:33

Те правят точно обратното. Трябва народа да грабва сопите и да излиза да се защитава.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?