71
Следвайте ни

Няма клиенти! Моловете в Пловдив намалиха работно си време

viber icon

Моловете в Пловдив намалиха работното си време. Основната причина е оскъдния клиентопоток откакто "за вход" беше въведен зеления сертификат. Мол "Пловдив", мол "Плаза" и мол "Марково тепе" вече са отворени за клиенти от 11 до 20 часа, като изключения са само хранителните вериги и ресторантите, разположени на територията им. И трите големи търговски центрове в Пловдив вече имат медицински пунктове за бързи тестове. Резултатите им важат 48 часа и могат да се ползват за различни обекти, тъй като се вписват в националната здравна система.

Другият бизнес, който заповедта за зеления сертификат удари сериозно, отново разчита на доставки до дома и офиса. Това е единствения начин в ресторантите да се завъртят някакви обороти, след като РЗИ излезе със становище, че само клиенти с COVID-паспорти могат да сядат и в откритите градини. Заведение за бързо хранене в един от моловете дори обяви „нощна доставка“. Поръчки се приемат и изпълняват до 2 часа след полунощ.

За утре е насрочен поредния национален протест на ресторантьорите. В Пловдив той стартира в 15 часа на кръстовището на Чифте баня.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Бойкот

Бойкот

28.10.2021 | 10:55

Пълен бойкот на всяко място където изискват сертификат. Никаква поръчка на храна за вкъщи. Щом ще ме изхвърлят като краставо куче ако искам да седнана място и за вкъщи няма да си поръчам.

Отговори
1 0
Годжи

Годжи

27.10.2021 | 17:53

Дрянова тояга само ще оправи работата,не разбрахте ли

Отговори
0 1
bam

bam

27.10.2021 | 16:43

Тва е. Набивай непроверени ваксини за които производителите не носят отговорност! Ще премине този ковид, ще мине през всички. Това е решението на природата или някой луд учен.

Отговори
9 5
чудесно

чудесно

27.10.2021 | 15:58

Само боклуци.., за мода не е добре, за чанти и обувки всичко е изкутвено/полиуретан. Много често или почти винаги прикриват, цените са високи, моделите отпреди две години..

Отговори
12 1
!!!!

!!!!

27.10.2021 | 15:54

Не може да се гаврят с лекари и сестри като ги карат да чакат на опашка в студа за тест и да очакват за пациентите да се грижи някой и да бъдат излекувани! Оставете хората спокойно да лекуват, като не ги подпомагате финансово поне дайте възможност на другите да си вадят хляба! Как може да искате сертификати за масите навън, на слънце! Това е мачкане на хората, а в същото време по заводи и фабрики всички са като сардини! Кауфланд и малките магазинчета няма да коментираме! А ваксината е право на избор, стига сте говорили, че сме длъжни!

Отговори
23 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?