2374

Няма как да прехвърлят парите за кино "Космос"

Проектът за реконструкцията на кино "Космос" няма как да се финансира с парите от заема чрез Фонда за устойчиво развитие, ако Общинският съвет реши да прекрати строителството на пробива до Водната палата. За пробива са договорени 9 млн. лева и тази сума би била достатъчна за преустройството на сградата на ул. "Гладстон".

По закон девет месеца преди изтичането на мандата администрацията няма право да тегли заеми, обясни вчера зам.-кметът Пламен Райчев. За да инвестира в друг обект, трябва да се измине цялата дълга процедура отначало - да се избере проект, да се проведе обществено обсъждане, да има решение на Общинския съвет, а след това и на Управителния съвет на фонда. 

Общината трябва да се разплати с изпълнителите на обществената поръчка за пробива за извършената част от работата, но в момента не е ясно на какво основание ще стане това. До този момент фирма „ИСА-2000”, избрана за изпълнител, не е заявила претенции, че ще заведе иск срещу спирането на обекта, каза Райчев.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
яна

яна

02.12.2022 | 17:20

това кино не е най-важното нещо в града, че да му се прехвърлят милиони, стигащи за 2 детски градини! ай, сиктир!

Отговори
1 1
Ужас!

Ужас!

02.12.2022 | 14:14

Ама да ги прехвърлят пустите пари на чекмеджето и да мирясат най-накрая!Тези хора ,като видят едни пари и докато не ги откраднат полувината не мирясват!

Отговори
0 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?