Следвайте ни

Няма делник, няма празник: Ремонтите по Водния проект вървят с пълна пара СНИМКИ

viber icon

С пълна пара вървят ремонтите по Водния проект в "Кършияка", видя репортер на „Марица“. Работниците са на терен от сутринта, машините са вкарани в действие.  Така е било и вчера, споделиха момчетата с настроение. Усилена дейности кипи по бул. „Марица“- север и по улиците „Порто Лагос“ и „Луда Яна“. 

Припомняме, че с повече от месец по-рано ще завършат ремонтите по Водния проект в "Кършияка", след като общината пришпори фирмата-изпълнител "Европейски пътища".  Така вместо до края на септември, се очаква ремонтните дейности по улиците от двете страни на моста на Герджика да приключат до края на юли. До 30 май пък трябва да е готов бул. „Марица“ – север, като в момента строителите поставят новата ВиК мрежа, ще положат асфалтова настилка, а общината стриктно ще следи за изпълнението. 

Кметът Здравко Димитров се разпореди, след като дадена улица бъде разкопана, да се работи по нея и в максимално кратки срокове да бъде асфалтирана, за да е отново проходима.

„Правим всичко за удобство на хората, които живеят и работят в „Северен“, така че строителите обещаха да се съобразят и дори за приключат по-рано. Графикът на работа е максимално съкратен, а машините ще излязат възможно най-скоро от зоната на бул. „Марица“- север, ул. „Порто Лагос“ и „Луда Яна“, за да се върне нормалният ритъм на живот“, уточни кметът, който разговаря със строителите и живеещите граждани и в двата квартала преди седмица.

Предстои да стартира и един от най-важните етапи от Водния проект – изграждане на нов колектор с дължина 2,746 км. по бул. „Дунав“ и бул. „Брезовско шосе“.снимки от Наташа Манева

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

местен жител

местен жител

04.05.2021 | 19:59

Така изглеждат нещата, ако си журналист, който минава покрай обекта. Истината е, че кипи и доста "празен" труд. На първата снимка - преди празниците няколко дни валираха и изравняваха. Вчера мина багера и я поразкопа наново. Днес - пак валират. Любимата им работа е да разкопават шахти. После бетон. Следва рязане и отново отваряне. По "Луда Яна" има места, разкопавани повече от три пъти. То и от снимките ви се вижда, че са на единствения асфалтиран участък в района.

Отговори
3 3
Граматиков

Граматиков

04.05.2021 | 18:13

Целият квартал е с ями, включително и улиците, които ги водят завършени. Всъщност няма нищо прилично завършено. Подобни рекламни статии са срамни!

Отговори
7 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?