Следвайте ни

Няма да налагат мораториум на площад "Централен" заради виенското колело

viber icon

Предложението на общинските съветници от ГЕРБ за забрана за издаване на разрешителни за преместваеми обекти на пл. „Централен” ще бъде изтеглено от дневния ред на утрешната сесия.

Искането за мораториум беше внесено в местния парламент заради монтираното наскоро виенско колело до Военния клуб. Целта на ГЕРБ беше  да се изготви нова наредба,  според  която организиране на атракции и монтаж на временни съоръжения на пл. „Централен” и в Цар – Симеоновата градина  да става  само  със санкция на Общинския съвет, тъй като това  са емблематични места в  историческата зона на Пловдив. 

Групата на ГЕРБ ще обсъжда тази вечер дневния ред на сесията, но преди това кметът Здравко Димитров в разговор с  областния координатор Иван Тотев е обяснил, че администрацията подготвя изменение на наредбата, в която за подобни атракции ще бъдат определени специални зони.  За промени в наредбата „Марица” подробно писа днес, позовавайки се на информацията и становището на градоначалника.

„При това положение, ако общинската администрация подготви и внесе  за обсъждане наредба, ние ще оттеглим предложението за забрана на преместваеми съоръжения на площада", каза Иван Тотев. 

"Съжалявам, че по-рано не беше съобщено, че виенското колело е единичен акт, и че предварително не бяха анонсирани намеренията за изменение на наредбата.  Ние не държим правилата да се изготвят от общинските  съветници, след като администрацията работи по тях”, обясни още Тотев.  Той подчерта, че  съветниците  от ГЕРБ  взимат решения на сесиите  в диалог с екипа на кмета Здравко Димитров. 

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Виенски номера

Виенски номера

08.06.2021 | 20:03

Нещо празно се върти колелото, да не е много скъпо по виенски....

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?