Следвайте ни

"Южен" с проект за разширение на ДГ "Зорница"

viber icon

Разширение на детска градина „Зорница”, която се намира в зоната между ул. „Георги Кондолов” и „Михалаки Георгиев”, се подготвя в „Южен”. „Надяваме се да получим средства по Оперативна програма „Региони в растеж”, за да построим ново крило за още пет групи”, обясни за „Марица” новият кмет на района Костадин Язов. 

Според проектното задание, което е одобрено още миналата година, но не е обезпечено финансово, новата сграда трябва да бъде на два етажа, с разгъната застроена площ 1500 кв. метра и физкултурен салон. Прогнозната стойност е близо 3,5 млн. лева. Документите ще бъдат внесени в Община Пловдив  в близките дни, защото срокът изтича в края на декември.

В ДГ „Зорница” има осем групи. Изграждането на разширението е изключително важно, защото местата в забавачките в „Южен” не стигат, а освен това има три детски градини, настанени в подблокови пространства - „Малина”, „Незабравка” и „Деница”.  Те трябва да се преместят в самостоятелни сгради.

Строежът на нова градина на бул. „Александър Стамболийски” е блокиран с жалба до Комисията за защита на конкуренцията. Тя е проектирана за осем групи,  две години поред в общинския бюджет са планирани средства, но срещу тръжните условия има възражения.  Проектно задание е изготвено и за нова забавачка в двора на ОУ „Стоян Михайловски”, който е много голям. Успоредно с това се търси място за още една ясла в район „Южен”.

За средства по ОП „Региони в растеж” кандидатства и районната администрация на „Централен” с намерението да се построи нова сграда на ДГ „Каменица”, между ул. „Богомил” и „Аспарух”, за шест групи. Проектът е за около 4 млн. лева.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?