71

Новодомци заринаха с купища отпадъци нов жилищен комплекс в „Тракия“

Новодомците в новия жилищен комплекс „Олимпия“ на бул. „Шипка“ в район „Тракия“ всекидневно изхвърлят в контейнерите кашони, строителни и други отпадъци, а след като напълнят съдовете за смет, трупат камари и около тях. За това алармират от „Чистота“ и призовават гражданите да не образуват нерегламентирани сметища. 

След няколкото извънредни почиствания на пространството през последните две седмици, тази сутрин отново има отпадък. Междувременно от общинското предприятие сигнализираха за проблема отдела по екология в „Тракия“. Районният кмет Костадин Димитров изпрати писмо до управителя на етажната собственост, с което го уведомява за задължението да се спазва общинската наредба за управление на отпадъците.

Директорът на „Чистота“ Димитър Георгиев също напомня, че гражданите  трябва да изхвърлят отпадъците на определените за целта места. Контейнерите тип „бобър“ са предназначени за твърд битов отпадък. Цветните контейнери са за отпадъци от опаковки, като кашоните трябва да бъдат сгънати и поставени вътре, а не захвърлени на тротоара. 

Строителни отпадъци до 1 куб. м от домакинствата се приемат безвъзмездно на специализираната площадка на ул. „Даме Груев“ 64 А. 

Случаи като в новия комплекс „Олимпия“ има и в други квартали на Пловдив. Ако новодомците не знаят как и къде да изхвърлят отпадъците, така че да не замърсяват града, да попитат за повече информация на тел. 032/675 817.   

      

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Скромно мнение

Скромно мнение

16.12.2022 | 03:20

Това може да се напише от човек, който никога не се е местил в ново жилище, или удобно е забравил епопеята си, за да угоди на началниците и тъпия ни кмет. Такъв "пожар" се помни цял живот. И не селяните само - и граждани са новодомци. В блока обикновено един счупен стол оставяш до контейнера, а когато се местиш главата ти ври! Не обиждайте новодомците. А колкото до хората от село - ами половината град са ни такива гражданите. Да не се връщаме към времето на т.н. "жител" на...

Отговори
1 0
вяра

вяра

15.12.2022 | 21:20

честито ви ново гето!селяни!

Отговори
4 1
Не са виновни новодомците !

Не са виновни новодомците !

15.12.2022 | 21:08

Когато човек се нанася в ново жилище е нормално да "произвежда" отпадъци - нови мебели, опаковани съдове, дрехи... Трябва малко мозък от страна на общината и чистотата. Но вече на всички ни е ясно, че ако нещо зависи от общината, то задължително ще е оплескано - там мозъка е дефицит ! Не обиждайте новодомците !

Отговори
1 1
Ами явно не се различават много от друга прослойка живущи срещу КАТ

Ами явно не се различават много от друга прослойка живущи срещу КАТ

15.12.2022 | 20:52

И там са купчини с боклуци на камари,кой къде завари..

Отговори
1 1
Явно

Явно

15.12.2022 | 19:50

Има такъв народ!

Отговори
6 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?