Отново на работа! Салоните отварят козметички, бръснари и татуисти

Ще може да ходим отново на солариум и сауна при строги мерки за сигурност

Бръснарските, фризьорските и козметичните салони, сауните, солариумите и ателиетата за татуировки вече могат да работят. Те обаче трябва да спазват строги мерки за сигурност, спуснати им от РЗИ - Пловдив.

Регионалната здравна инспекция ги публикува на страницата си в интернет:

„На вниманието на всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват обекти с обществено предназначение или други обекти, които предоставят услуги на гражданите, във връзка със Заповед № РД-01-179/06.04.2020 год., Ви уведомяваме:

Услугите, предлагани в бръснарски, фризьорски и козметични салони, солариуми, ателиета за татуировки и поставяне на обици и други подобни изделия на различни части на тялотомогат да се извършват при стриктен здравно-хигиенен режим /3-4 кратен/. Дейностите да се извършват след предварително записване на час на посещение. Графикът да е изготвен така, че да осигурява само по един посетител на работно място, без предварително изчакване.

Да не се допускат лица с прояви на остри заразни заболявания.

Да се осигури дезинфекция на помещенията с дезинфектанти, разрешени от Министерство на здравеопазването минимум 4 пъти дневно в зависимост от продължителността на работния ден (на всеки 2 часа). Общи пространства и всички често докосвани повърхности –дръжки на врати, кранове на мивки. Да се дезинфекцират регулярно и същото да се отразява в чек – листове, с дата, час и подпис.

Проветряване на помещенията да се извършва поне на всеки 2 часа.

Да се носят лични предпазни средства /персонал и клиенти/.

Да не се допуска струпване на групи от хора вътре в обектите.

В пространството отвън пред обекта да не се допуска струпване на хора, като разстоянието между хората да е минимум 1,5-2 метра един от друг.“

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
И. Л.

И. Л.

08.04.2020 | 02:38

Много глупаво решение на РЗИ и МЗ! Толкова ли е спешно и важно ако нямаш прическа или маникюр, та не можаха да почакат до 13 май!Противоепидемичните мерки в Пловдив са неадекватни на обстановката! Лоша и незадоволителна работа на местния щаб!

Отговори
9 3
Брадясъл

Брадясъл

08.04.2020 | 01:39

Като отида на бръснар, трябва ли да съм с маска?

Отговори
10 0
Вице

Вице

07.04.2020 | 23:25

Точно така, само балъците почиваха първоначално, ама след 10 дни ослушване и те заработиха. Това просто не е новина :)))))

Отговори
8 0
Калин

Калин

07.04.2020 | 22:43

Боже ,боже та в Пазарджик не са спирали да работят солариуми, фризьорски салони и за нокти

Отговори
6 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?