Следвайте ни

Ново дело за бракониерския лов на ген. Торлаков

viber icon

Делото за бракониерския лов на бившия шеф на "Специални сили" бригаден генерал Пламен Торлаков започва от нулата. Това стана ясно, след като присъдата, постановена от военния съд бе отменена заради технически пропуски. Ексшефът на командосите бе заловен да бракониерства в горите над Старосел през пролетта. На 26 май вечерта той е засечен от охраната на туристически комплекс "Бяло камъне". Близо до тракийския култов център бившият командос бил пресрещнат от собственика на ловното стопанство - местния бизнесмен Геро Мавров. Последвал сблъсък, при който бизнесменът ударил генерала, стрелял по джипа му, а Торлаков и спътникът му Иван Байдаков успели да избягат през близкото дере. Убитото диво прасе е открито в джипа на генерала. Генералът е с две счупвания на ръката, нанесени при сблъсъка с Мавров.


Впоследствие по случая във Военна прокуратура е образувано следствено дело, по което на Торлаков и Байдаков са повдигнати обвинения за незаконен лов и съучастничество. О.з. генералът признава вината си, заплаща убитото прасе в ловната дружинка на Старосел, но е категоричен, че Байдаков не е участвал в лова. Той твърди, че е отстрелял прасето, докато Иван обикалял из местността да търси обхват за мобилния си телефон, тъй като джипът им се повредил. Байдаков също казва, че е невинен. Геро и баща му Нено Мавров обаче твърдят, че генералът най-редовно бракониерства в техните ловни полета.


По време на процеса във Военния съд бе проведен следствен експеримент на мястото, където е отстрелян глиганът. Генералът демонстрира как сам може да метне 120-килограмовото прасе в джипа си. Засега не е ясно дали и при повторното разглеждане на процеса ще се провежда нов експеримент.


Междувременно срещу Геро Мавров е насрочено дело за причиняване на средна телесна повреда и закана за убийство на генерал Торлаков. Обвиненията са повдигнати от прокуратурата. те са това, че на 26 април м.г. около 23 часа се заканил на генерала: "Ще ви избия като пилци!" Със законния си пистолет счупил прозореца на джипа и после с оръжието го ударил по ръката.
15 свидетели и двама експерти трябва да бъдат изслушани по време на процеса.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Майтап бе....Уили

Майтап бе....Уили

13.12.2012 | 10:06

Там е работата,че генералчето никога не е ходило на мисия,чужди езици владее посредствено, с изключение на сготвени и гарнирани езици на маса.То и затова не е могъл да се опълчи на Мавров...щото повече прилича на шопарче, а не на подготвен командос.Двама "велики" командоси избягали като пилци от мастит бизнесмен!Майтап бе Уили!

Отговори
0 0
към toi

към toi

25.10.2012 | 12:37

Абе, командосче жалко, то така много лесно. Генералите да си стрелят каквото и където си искат, а пък ние да си траем. Кой знае какво командосче си бил, както и другите, да пазите боба и лещата в складовете и пак муджахидините да ви ебават майката. Американци няма да станете, щото и на тебе, ако ти пратят някой да клекнеш, първо ще се насереш, щсно ли е, жалка барета?

Отговори
0 0
toi

toi

25.10.2012 | 11:03

abe tozi golem poboinik be kakvo cheka generalcheto ta ne my ebne mamichkata za 1 prace ta ce e razvikal , nie v afganictan xora trepexme i nikoi ne prodyma , prati my nekoi da go nakara da klekne a pocle nali znaes generale , kato tova prace deto ce go otctrelal

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?