49

Ново 20: "Спартак" поиска безвъзмездно право на строеж за стадион "Тодор Диев"

Безвъзмездно право на строеж върху 24 783 кв. метра на бул. „Македония”, отредени за стадион, иска от Община Пловдив „ПФК Спартак Пловдив 1947” АД, представлявано от Динко Миленчев. Заявлението е внесено при кмета Здравко Димитров, след като по изричното желание на дружеството Общинският съвет прекрати концесията за спортния комплекс. Причината за отказа от дългосрочен договор с такси Миленчев обясни с невъзможността да изпълни инвестиционната програма заради скъпите горива и строителни материали. Това беше втора концесия, която претърпя провал.

Право на строеж е една от законовите форми ПФК Спартак да ползва стадиона  за срок до 30 години, без да се обвързва с инвестициите, задължителни при концесионирането.  Дружеството ще плати  5% данък дарение и ще поеме ангажимент за ремонт и поддръжка на спортното съоръжение. 

Със същото заявление „Спартак” иска Общината да учреди  безвъзмездно право на ползване върху сградата в комплекса за 10 години. В момента стадионът представлява отчайваща картина.  Седалките от трибуната са свалени и ако има няколко зрители, сядат върху бетона. Игрището си е в същия вид, както беше и преди, покрай ръждясалата ограда са пораснали храсти и се хвърля боклук. Тротоарът покрай комплекса е разбит, не са премахнати и фундаментите на съборените преди 2 години павилиони.

Решение по повод на искането  за учредяване на правото на строеж ще вземе Общинския съвет, който ще заседава в средата на септември. Подобна форма на ползване беше учредена преди две години и за ПФК „Локомотив”, като на дружеството беше предоставен терен с площ 48 дка в „Тракия” за школа. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
АГЕНТ

АГЕНТ

02.09.2022 | 17:53

В никакъв случай ! Общината да прави парк на това място .

Отговори
0 0
Зоро 1926

Зоро 1926

25.08.2022 | 10:29

Само да попитам за един преател де е прословутата база на Локо Пд, там има само една гора от салкъми...?

Отговори
4 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?