Следвайте ни

Ново 20: Бъдещи зъболекари търсят пациенти във Фейсбук

viber icon

Бъдещи зъболекари, които следват в Пловдив, търсят пациентите си във Фейсбук. До преди 4-5 години те чакаха или нуждаещият се сам да отиде във Факултета по Дентална медицина, или приканваха познати. Сега – в дигитално развития свят студентите по дентална медицина избират по нетрадиционен начин, с който обаче стигат до повече хора.

Бъдещите стоматолози предлагат всички манипулации, които могат да бъдат намерени при семейния зъболекар, но по-евтино, тъй като все още не са завършили обучението си. Предлагат се и безплатни соматологични прегледи. Бъдещите зъболекари работят под строгото наблюдение и контрола на асистенти – доктори, доценти и професори, разполагат с всякакви видове образна диагностика. Така докато за кариес при семейния зъболекар ще платите – между 40 и 60 лв., то при студентите цената е поне десет пъти по-ниска – 4 лв. Кореновото лечение на еднокоренов зъб пък върви по 50 лв., а при бъдещите зъболекари е – 7 лв. Изработването на тотални протези пък е 25 лв. при студентите. Лечението става при спазване на всички мерки на безопасност за COVID-19, уточняват студентите в пуснатите обяви.

„Там не се лекуват само хора с ниски финансови възможности, но и такива, които са останали доволни от услугите. Имал съм случай никои да не може да разбере какъв е проблемът, а тук успяха. И дори го оправиха. На няколко зъболекаря ходих и никои не видя, че има гной под зъба на снимката“, казва Йордан Василев.

Сумата  отива за покриване стойността на материалите. Студентите уверяват, че работят с издържливи и качествени материали.

Снимка: Наташа Манева

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?