Следвайте ни

Новите зам. областни управители на Пловдив с впечатляващи биографии

viber icon

Двете дами, които днес бяха назначени за заместник областни управители на област Пловдив, са с богат опит в администрацията и управлението. За това говорят и впечатляващите им биографии.

Даниела Николова-Кършева е  юрист с богата практика. Тя има опит в административното и търговско право. Работила е в системата на Районната здравно-осигурителна каса в Пловдив.

За известно време Даниела Николова-Кършева бе шеф на Агенцията по вписванията в Пловдив. Това беше в периода, когато се полагаха основите на търговския регистър. Работила е и на частна практика.

Секретарят на Община „Родопи“ Иванка Петкова е другата дама, която става зам.-областен на Пловдив. Тя е зам.-председател на БСП в Община „Родопи“, член на Областния съвет на червената партия. Петкова се завръща в губернаторското кресло като заместник за втори път. През 2013 г. тя зае поста в Областната администрация със заповед на премиера Пламен Орешарски. Заедно с нея тогава заместници на губернатора Венцислав Каймаканов станаха Атанас Петков, с когото няма роднинска връзка, и Юксел Руфат Расим.

Иванка Петкова е родена през 1960 година, има икономическо образование, второ висше "Право".  Петкова е била два пъти в борда на директорите на летище Пловдив по времето на Пламен Орешарски и Петър Мутафчиев. Била е секретар на Областния съвет на БСП до 2014 г. по времето на Орешарски. След това е работила като областен координатор на Националния съвет на БСП.

Очаква се двете дами да бъдат официално представени в Областната администрация в Пловдив в близките дни.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Сик

Сик

28.05.2021 | 22:19

няма друга партия с толкова много комунисти като Герб. Нинова никога не е била член на БКП за разлика от Мутрата, който даже напусна МВР, за да си запаси партийното членство.

Отговори
7 2
Десен

Десен

28.05.2021 | 21:06

Продължават червени назначения на всички възможни постове в държавата.

Отговори
9 9
Нали- Да

Нали- Да

28.05.2021 | 21:00

Пишете спокойно и се излейте. СПОКО.

Отговори
6 1
Нали

Нали

28.05.2021 | 20:50

Щом са назначени от комуниста Радев, значи са подлоги!

Отговори
9 9
Dii

Dii

28.05.2021 | 20:33

Аз пък виждам 2 червени другарки, работили на меки служби по бордове и администрацийки.

Отговори
19 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?