Следвайте ни

Новите технологии в помощ на децата с проблеми в комуникацията

viber icon

Информационна кампания, свързана с децата с проблеми в комуникацията, провеждат представители от УНИЦЕФ в Пловдив. Шампионите, както организацията нарича младежите, имат за задача да информират обществото относно потребностите на децата, които не могат да говорят или имат затруднения в общуването. Между 10 и 16 май можете да ги срещнете на ключови места в града, сред които Цар-Симеоновата градина, Гребната база, парк „Лаута“ и други.

Мисията на УНИЦЕФ България е да подкрепя развитието и благосъстоянието на всички малчугани. Кампанията в Пловдив се фокусира върху каузата за приобщаване на невербалните деца, чийто брой в страната е над 15 хиляди. Статистиката на организацията показва, че  близо 70% от учителите не са запознати с високотехнологичните средства, които могат да им помогнат в работата им с деца със специални потребности, а едва 10% ги използват в практиката си. Идеята на кампанията е да даде гласност по проблемите и да осигури подкрепа в усилията по разрешаването им.

Инициативата е изключително важна. Именно работата с компютър променя живота на много деца, страдащи от различни увреждания. Ползите от допълващата и алтернативна комуникация са добре известни благодарение на практиката на фондация АСИСТ - партньор на УНИЦЕФ в изпълнение на проект „Глас за всяко дете“.

Автор Живка Гецова

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?