71

Новият спортен комплекс в Пловдив готов наесен СНИМКИ

Многофункционалният спортен комплекс „Дунав”, който се строи на едноименния булевард, ще бъде завършен до октомври-ноември, след като община Пловдив преведе на фирмата - изпълнител допълнителни средства.

„Финансирането е осигурено. От договорената сума са останали за усвояване 500 000 лева, а в местния бюджет са предвидени допълнително 800 000 лева. До края на есента залата ще бъде готова, след което старата ще се събори”, обясни зам.-кметът по спорт и социални дейности Георги Титюков. Общата стойност на обекта е 4,5 млн. лева с ДДС. 

Строежът започна на 19 декември 2019 г. и трябваше да бъде завършен за една година, но се забави заради пандемията и липсата на средства, в резултат на което между фирма „Пирс Д” ООД  и община Пловдив беше подписано споразумение за удължаване на пусковия срок и допълнително финансиране, тъй като ценовата оферта е подадена преди няколко години и драстично се разминава с реалните цени на материалите.

Многофункционалният комплекс, изграден от три тела, е предназначен за над 20 вида спорт, с няколко зали.

В най-голямата, с височина 14,50 метра ще играят волейбол, баскетбол, футбол на малки вратички, разказа техническият ръководител на обекта. С внушителни размери е и залата за аеробика. Третата зала е за фитнес.

 

Много други спортове могат да се упражняват в огромния по своите размери комплекс. Има стаи за треньори, бани, съблекални, санитарни възли, лекарски кабинет, помещения за администрация. Всички инсталации са монтирани, включително и аспирацията. Стените са боядисани в матово бяло.

В сравнение с новия комплекс старата залата изглежда отчайващо, с външна врата, уплътнена със стиропор и черни петна от течове по стените. Спортистите отдавна мечтаят за нови помещения. След като съборят сградата, на свободния терен ще направят спортна площадка за квартала, подобна на тази до Младежкия дом на Гребния канал. 

Снимки от Наташа Манева

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ицо

Ицо

12.07.2022 | 19:54

Това ще го повярвам когато го видя.

Отговори
4 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?