Следвайте ни

Новият план на Пловдив запазва Бетонния мост

Започва обсъждане как да се развива градът

viber icon

Проектът на  изменение на  Общия  устройствен план  /ОУП / на Пловдив и докладът за екологична оценка най-после са оповестени на сайта  на общината. Всеки, който проявява интерес как ще се развива градът в следващите 25 години и къде ще се строи в неговия район или квартал,  може да се запознае предварително , в рамките на  близо един месец до 21 октомври включително  както онлайн, така и на място на 12-ия етаж на бившия партиен дом на пл. „Централен” 1 от 14 до 16,30 часа,, но само в работните дни.   Допълнителна информация ще се дава веднъж седмично, всеки четвъртък в същите часове.

 

 

Общината  ще проведе обществено обсъждане  с гражданите във всички  райони на Пловдив . За 26 октомври са насрочени дискусии в „Централен” и „Северен”, на 27-ми – в „Западен” и „Южен”, а на 28 октомври – в „Източен” и „Тракия”.

 

 

Изменението на ОУП е подготвено от екипа на фирма „Булплан” с ръководител Иван Делчев. Заданието е одобрено още през 2016 г.  и прието с решение на Общинския съвет на 14 септември 2017 г. Към плана е приложен анализ за състоянието на пътната мрежа прогноза за броя на населението и трафика  в града и насоките за развитието на градската инфраструктура.

 

 

Както „Марица” писа, откакто през 2007 г. беше приет ОУП, трафикът в Пловдив е нараснал  драстично с над 60 процента, но заложената тогава програма за нови пътни артерии не е изпълнена. За да бъде реализирана, са необходими инвестиции за  над 528 лева, изчислени по окрупнени показатели към 2018 г. В тази  сума не са включени разходи за отчуждителните процедури, които също възлизат на милиони левове.

 

 

Проектантите считат, че пътната връзка Бетонния мост трябва да се запази и в следващите години, след реконструкцията, независимо от това, че под Централна гара е предвиден подлез.

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Георги

Георги

27.09.2020 | 14:17

според предварителния проект няма резервирани нови терени за зелени площи, голяма част от парк 'отдих и култура' ще се превърне в място за 'спорт и атракции', което позволява до 80% застрояване! същото е предвидено и за адата... нещо зико май позабрави за концепцията си за зелен град?

Отговори
1 0
Реалист

Реалист

25.09.2020 | 22:07

и пак нищо не се пише относно транспорта новия градоустройствен план връзки комуникации нова транспортна схема градски това защо не го каза защо не го пишат имало предложение от хора които да бъде вписана в този градоустройствен план и Нова транспортна схема и възстановяване на тролейбусния транспорт нови някой еднолично казва да не се пише за тролейбусите и да не се пише за транспорта да си я караме по старому това едноличното ти го е казала а не знам сега днешния кмет какво чака да не разследва Тотев относно тези неща относно транспорта относно други проблемни

Отговори
5 6
иван делчев да ПРЕМОСТИ над Гарата!

иван делчев да ПРЕМОСТИ над Гарата!

25.09.2020 | 21:21

Много по-малко беля от дълбока КОПАН В ЧОРБАТА ПОД ГАРАТА ЗА ТРАФИК с което съсипват цялата предгарова зона -което е Център, сульо железничарьо!- би били както китайците прекосиха половин Африка високо над жирафите с ажурни стоманени структури за трафик и железници. Хем не похабява квадратури, хем не пречи на преминаване и пешеходци, хем е по-евтино, хем по-бързо и по-лесно. Стига гнусни пикалници! Помним ГЕМИИТЕ ПОД ПОЩАТА

Отговори
7 2
Така трябва

Така трябва

25.09.2020 | 20:34

Нека направят заместващата структура първо, а после да събарят. То след промените разрушаването стана нац. спорт.

Отговори
12 1
А, здрасти!

А, здрасти!

25.09.2020 | 20:30

Той и Тотев така каза, ама тогава го оплюхте

Отговори
6 4
На лъжата краката са къси!

На лъжата краката са къси!

25.09.2020 | 19:13

Пак нов план, днеска едно утре друго и прах в очите на хората! Този мост си отива и Зико и неговите 9бр. зам. кметове и други "експерти" трябва да кажат истинстината! Ако сега не го направят после ще е късно и сигурно ще ги гонят с камъни от общината!

Отговори
10 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?