46

Новият паркинг на ул. "Данаил Николаев" се разшири и поскъпна

Проектът за нов паркинг на ул. "Данаил Николаев" 22-24, в близост до бившето кино "Фламинго", претърпя сериозна промяна. Както "Марица" вече писа, на 18 юли Община Пловдив обяви в АОП процедура за избор на изпълнител за проектиране и изграждане на паркинг в "Централен". За целта бяха отделени близо 160 хил. лв. (или 190 хил. с ДДС). 

Оферти за изпълнение на дейностите по поръчката подадоха две фирми - "Венигаз" ЕООД и "Парсек Груп" ЕООД. Миналата седмица общинската комисия обаче прекратява поръчката. В съобщението към АОП е записано, че е "допусната техническа грешка в документацията за участие", което е основание възложителят да прекрати процедурата. 

Така проектът е спрян в средата на миналата седмица и само няколко дни по-късно е рестартиран. Този път обаче като две отделни обществени поръчки, които на практика разширяват двойно предвидения капацитет на паркинга. Така освен карето между киното и блоковете на "Данаил Николаев" 22-24 ще се ремонтира напълно и съседният паркинг - между задната част на блокове и ул. "Драгоман". 

Така на практика предвидената площ за нови паркинги в района скача от първоначалните 1500 кв. м (колкото беше първоначалния проект само в карето между кино "Фламинго и блоковете) до 2350 кв. м след включването и на втората зона. Цената на двата паркинга в съседство пък набъбна до малко над 333 хил. лв., или близо 400 хиляди с ДДС.

Средствата за изпълнението са осигурени от бюджета на Община Пловдив. Избраните изпълнители ще трябва да извършат строително-монтажните дейности за 90 работни дни, от които 20 работни дни са предвидени за проектиране. Документите за участие в обществените поръчки се подават до 23:59 ч. на 22 август.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
пак парсек

пак парсек

16.08.2022 | 13:46

да не го правят

Отговори
0 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?