71

Новият кмет на „Южен” отваря приемна в горещите места на района

Новият кмет на „Южен” Атанас Кунчев  ще изслушва  проблемите на граждани утре, като е решил да направи приемна на открито, на най-горещите места в района. От 10 до 11 часа в сряда  райкметът ще бъде на ул. „Петър Стоев”, където се изпълнява проектът на ВиК за Южен обходен колектор и има много оплаквания на живеещите в тази зона хора заради бавното завършване на обекта. 

Веднага след това от 11 до 12 часа Атанас Кунчев ще се срещне със строителите и граждани на бул. „Александър Стамболийски” до кръстовището с ул. „Асен Христофоров” и „Стефан Стамболов”. Три участъка на булеварда са разкопани, градският транспорт не минава и жителите на десетките блокове и кооперации нв ЖК „Южен” са лишени от удобен превоз. И на бул. „Александър Стамболийски” се изгражда обходен колектор.

„Знам за тези проблеми и искам да питам строителите, както и ръководството на ВиК с какво е свързано забавянето на строителните работи и как може да се ускори процесът. Ще търсим вариант за градски транспорт и с директора на общинското предприятие”, обясни за „Марица”  кметът на „Южен”. 

От 14 до 16 часа Атанас Кунчев ще приема граждани в кметството. 

Ден преди това новият кмет е обиколил ул. „Даме Груев”, където наскоро най-после беше пуснато движението. Сподели, че има сигнали от родителите на децата, които учат в ОУ „Братя Миладинови”, с молба да се монтира светофар за безопасно преминаване. Кръстовището с ул. „Пере Тошев” към Събота пазара също трябва да се регулира, за да е безконфликтно за преминаване на превозните средства и пешеходци, счита Атанас Кунчев. 

Предишните зам.-кметове  Атанаска Тунтова и Павел Милушев са освободени. Третият заместник Панко Енев беше освободен още от предишния кмет на района Костадин Язов. Четвъртата заместничка Екатерина Стефанова работи в ГРАО. 

Новият кмет има един заместник – Петя Петкова, завършила екология и работила в ОП „Чистота”. 

Оцени новината

Оцени новината
3.4/5 от 5 оценки
3.4/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Молещ

Молещ

14.11.2023 | 13:52

Господин кмете, елате на улица "Колхида" и вижте сметището срещу фирма "Джи Ес Джи". Там трябва да се изчистят храсите и да се изгради тротоар, но под сметището зее шахта, която е покрита със строителни отпадъци. Въпрос на време е да стане БЕЛЯТА.

Отговори
2 1
Д.  К

Д. К

14.11.2023 | 13:40

Поздравления господин Кунчев за освободените заместник кметове на района!

Отговори
6 1
Пунта-Мара

Пунта-Мара

14.11.2023 | 14:31

Особено некадърницата А.Т.

Отговори
3 1
А кога ще бъде освободена гл. експерт човешки ресурси Елена Стоянова?

А кога ще бъде освободена гл. експерт човешки ресурси Елена Стоянова?

14.11.2023 | 13:08

Господин Кмет, назначете на тази длъжност лоялен, можещ и честен човек. В интерес е за цялата администрация на район Южен!

Отговори
3 1
Пловдивчанин

Пловдивчанин

14.11.2023 | 13:27

Ако аз бях на мястото на новия кмет първо щях да освободя Елена Стоянова.

Отговори
2 1
Социално

Социално

14.11.2023 | 13:52

И всички пенсионери!

Отговори
1 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?