3906

Новият кмет на район „Източен“ се амбицира да оправи кварталите в района

Амбициозна програма е подготвил  новият кмет на район „Източен“ Емил Русинов и се надява, че за част от проекти, оставени на екипа му от неговия предшественик Иван Стоянов, ще бъдат одобрени средства в бюджета на община Пловдив за 2024 г. 

Целта е да се благоустроят квартали и да се ремонтират улиците, на което се надяват живеещите в района“, каза за „Марица“ Русинов.  Сред проектите са изграждане на многоетажен паркинг на ул. "Богомил" между ул. "Варшава" и "Месемврия", който ще се ползва основно от гражданите, ремонт на  ул. "Арх. Камен Петков" и ул. "Богомил", „Славянска“ и „Георги Странски“. 

Съжалява, че процедурите за  важна квартална улица „Георги Странски” са  блокирани, защото обществената поръчка  се обжалва пред Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ от фирма „Парсек груп”.

 „В бюджета са осигурени средства в размер на 2,6 млн. лева, в предходния мандат за изпълнител е избрана фирма „Запрянови – 03”, но има жалба и изчакваме решение на КЗК”, каза кметът на района Емил Русинов.

Същата фирма „Парсек груп” изпълнява и реконструкцията на ул. „Владая” в "Източен".  „Има проблеми с  този обект, хората са недоволни, че улицата е затворена и предстои да водя разговори с ръководството на фирмата, за да изясня какъв е проблемът. Ако има възможност, ще  съдействам за по-бързото завършване на обекта. Притеснително е, че ремонтът се бави”, коментира Русинов.

„Парсек груп” има още три големи  поръчки в Пловдив – преди две години фирмата  беше започнала ремонта на ул. „Даме Груев”, след като е обжалвала резултатите от търга пред КЗК . По - късно спечели правото да строи тренировъчните зали за волейбол и баскетбол в район „Западен” по договор с Община Пловдив. Отделно  участва и в консорциума за изграждане на Южен обходен колектор на ул. „Петър Стоев”  по договор с ВиК - Пловдив ЕООД. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Коя петилетка ще започне строежа на булевард Академик Петър Динеков

Коя петилетка ще започне строежа на булевард Академик Петър Динеков

19.11.2023 | 13:18

Новите кметове знаят ли че стотици сме адресно регистриране на булевард Академик Петър Динеков но такъв няма, има една тясна улица с километрични автомобилни тапи

Отговори
2 0
Да питам Южната тангента на град Пловдив кога ще се строи

Да питам Южната тангента на град Пловдив кога ще се строи

18.11.2023 | 23:04

Транпортните тапи в целия район Южен са километрични. Тази община до кога ще спи, става въпрос за транспортна тангента на града, господа кметове и заместник кметове!!!!!!!

Отговори
5 0
Ало Южен?

Ало Южен?

18.11.2023 | 22:55

Какво става с улица Петър Стоев вони вони вони та се не трае господин кмет на район Южен.

Отговори
4 0
Алоо Северен?!

Алоо Северен?!

18.11.2023 | 19:35

Кметицата та Северен ...как е меко ,ли е креслото!!! К'во става с ирландския модел?!

Отговори
7 2
Сребролюб Мангизлиев

Сребролюб Мангизлиев

18.11.2023 | 18:53

За кв. "Столипиново" - МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА! Там вече улици - НЯМА. Превзети са от местното население (колко деликатно се изразявам)

Отговори
21 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?