Нови тежки присъди за убийците от Белмекен

Апелативният съд отмени оправдаването на Георги Станчев и Георги Димитров и ги прати в затвора

Нови тежки присъди постанови апелативният съд за двама младежи от наркокомуната в Белмекен, които първоначално бяха оправдани. Магистратите решиха, че Георги Станчев и Георги Димитров също имат тежка вина за убийството на Десислав Панчев и им определи съответно по 8 и 10 години затвор.

 Апелативните съдии измениха в по-сурови и наказанията на останалите участници в издевателствата и зверското убийство на Деси. Така наказанията на Дикран Мардикян става 15 г. затвор, па Деян Иванов - 16 г. и на Красимир Димитрашков - 17 г.

19-годишният Десислав Панчев издъхна в нечовешки мъки на 15 юни 2003 г. в наркокомуната, основана от фондация „Право на свободен избор" с председател Владимир Качаклиев. Първоначално момчетата от комуната твърдяха, че Деси е паднал в банята. Заключението на съдебните медици обаче бе категорично - 19-годишният младеж е убит. По тялото му са открити множество следи от насилие, а при огледа в сградата на наркокомуната се оказа, че има стая за мъчения. Във фаталния ден Деси е бил разпъван от останалите наркомани като Иисус Христос, пребит е жестоко, гениталиите му са вързани със сизал, а в носа и устата му са наливали вода с градинарски маркуч. Вече е бил мъртъв, но за да се уверят, мъчителите му са запалили ръката му със запалка.

Деси е бил зависим в продължение на повече от шест години. Последните месеци момчето харчело по 60-80 лева на ден за дрога. Родителите му разпродали цялата къща и имуществото си. Последният им изход бил лечение в наркокомуна. Малко след издевателствата и убийството помещението е затворено.

Първоначално двама от мъчителите на Деси бяха оправдани, но сега апелативните съдии са категорични, че всички имат конкретна вина за смъртта на младежа и заслужават тежки наказания.

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?