Нови рокади в Университетска

Махнаха икономическия директор Валентина Семерджиева, нови замове в Първа база и хирургиите

Двама зам.-директори изхвърчаха от УМБАЛ „Свети Георги", а един прясно назначен е прехвърлен на друга длъжност. От раздиращата се от скандали в последния месец болница си отиде зам.-директорът по лечебната дейност в хирургиите д-р Константин Зисов. Постът вече ще се заема от доцент Петко Недев от Първа хирургия. Свободно от вчера е мястото на зам. изпълнителния директор по икономическите въпроси, което досега се заемаше от Валентина Семерджиева. Д-р Зисов и Семерджиева бяха в екипа и на предишния управител на УМБАЛ „Свети Георги", доцент Илия Баташки. Според слуховете доцент Хаджиев много сериозно е бил упрекван, че ги оставил на местата им, след като седна в директорския стол на 4 август.

Микробиологът д-р Тихомир Дерменджиев, който бе назначен за заместник-шеф на Първа база на болницата на бул. „Васил Април" 15 А, след като доцент Божидар Хаджиев пое ръководството, отива на друга длъжност. Той ще отговаря за отдела по контрол на качеството и акредитацията на здравното заведение. На неговото място е назначена доцент Жанет Грудева, началник на Клиниката по онкология и хематология.

На вакантния пост зам. изпълнителен директор по административно-стопанската част е сложен инженер Атанас Чилингиров. Навремето е работил в „Сиенит".

Промените са направени от директорския борд. Според доцент Хаджиев са много добри и работата в болницата ще върви по-гладко. Никой не ми каза защо ме маха - дали нещо съм направил, или пък не съм. Но няма значение, аз си имам професия и специалност. Отивам си в гръдна хирургия да оперирам, коментира д-р Зисов.

ОТЗИВИ

Промените са изцяло политически, а не експертни, каквито заявки направиха от ГЕРБ, коментираха редови лекари. Доцент Грудева и доцент Недев са отлични специалисти в областите си, но дали разбират от административна работа, попитаха докторите. За инженер Чилингиров се заговори, че бил авиационен инженер, а за тази длъжност се изисквало да е строителен. Информацията вчера не бе потвърдена. Промените имали подкрепата от високо ниво.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
17 коментара
умбал

умбал

15.03.2011 | 21:02

клана хаджиеви е покровителсван от академик малеев а останалите му заместници от бкп

Отговори
0 0
анонимен

анонимен

22.02.2010 | 17:26

В тая болница оправияняма, от трън та на глог! Най големите комунисти сатанаха от Герб и най простите, Недев и Хаджиев.Те едно отделение неможеха да ръководят та камоли болница?????На Недев да проверят жена му за конфликт на интереси в Рентгена. Долна мръсна сган- Треторазрядни глупаци, точно тия ли намериха за началници

Отговори
0 0
Румяна Кузманова

Румяна Кузманова

29.01.2010 | 12:52

Призив към всички близки които се борят с онко заболявания и по конкретно ХЕМАТОЛОГИЯ ОНКОЛОГИЯ.Бягайте колкото може по далеч от Доц.Грудева и нейният екип.Пиша ви го от личен опит. Много едълга историята за тяхната некомпетентност само мога да ви пиша че ако бях се доверила до край на този екип сега съпругът ми най вероятно щеше да е умрял.Дори когато си видяха огромната грешка нямаха доблеста да си я признаят а се отнесоха спренебрежение и високомерие.Мога да ги осъдя за грубата недопостима грешка но нека господ ги съди.ЗНАМ И СЪМ УБЕДЕНА ЧЕ ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ.

Отговори
1 0
Лекар

Лекар

02.12.2009 | 10:33

Направо съм втрещтен като чета, какво става в Пловдив, добре че се махнах на време. По-голями олигофрени ГЕРБ не можа ли да намери. Грудева - цяла болница я говори с кой спи и какво прави. доцент Хаджиев - какъв мъже може да е този мухльо. Баташки може и да крадеше, но поне има топки. Абе колегите в Пловдив да му мислят.

Отговори
0 0
нели

нели

01.11.2009 | 22:38

защо, не помните доброто старо време на илия, какато пеехте и работихте

Отговори
0 0
nurse

nurse

31.10.2009 | 11:42

ГОСПОД ДА ПАЗИ БОЛНИТЕ ХОРА!

Отговори
0 0
bolnica

bolnica

30.10.2009 | 18:29

Путко Недев поне ще плямпа постоянно-по-голям смешник и от Божко Хемороида е -готов е на всичко да е началник-егати ти селяните се събраха-комунисти ыпомаци и селяни

Отговори
0 0
бонд 77

бонд 77

30.10.2009 | 11:17

е какво стана в УМБАЛ-НАЗНАЧИХА НЕКАДЪРНИЦИ И КАРИЕРИСТИ.това недев като фигура да стане зам.директор,по добре да бяха сложили магаре,няма управия,пълна трагедия,но това са кадрите на герб в провинцията.То и в правителството са същите герберови тикви,господ да ни пази

Отговори
0 0
КАШИКА

КАШИКА

30.10.2009 | 09:56

ПРИЯТЕЛИ ТОВАСА АКУЛИ КРАДЛИВИ ТИЯ РАЗБИХА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТОТЕЗИ СА ЗАТВОРА НОВИ И МЛАДИ КАДЬРНИ ХОРА СЕ ИСКА НАТОЯ ПОСТ А ТАКИВА ИМА НО ПЬРВО ТИЯ СТАРИТЕ БОКЛУЦИ В ЗАТВОРА И ТОГАВА ЩЕ ВИДЕТЕ ЧЕ НОВИ И КАДЬРНИ ЩЕ СЕ ПОЯВЯТ СЬС СТАРИ БРАНТИИ НОВ БАРДАК НЕ СТАВА АКЬЛ ЩЕВИ ДАМ КАК ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ДАСЕ ОПРАВИ ТОВА НЕМИЕ РАБОТА ТА НО ЩЕСЕ ОПИТАМ АС СЬМ ВОЙН В МОМЕНТАС ЬМ НА МИСИЯ В АВГАНИСТАН ИМАМ НАБЛЮДЕНИЕ НА БОЙНИТЕ БОЛНИЦИ ИЩЕВИ ПИША АКО ЖЕЛАЕТЕ АКЬЛ ДАВАМ ПАРИ НЕ

Отговори
0 0
Киро

Киро

30.10.2009 | 09:27

Най-накрая най-великите и несменяеми по време на всички директори си отидоха! Много добре направи Божо, за разлика от Батето, който си ги държеше и добре охранваше. Защо остава ученичката на Валето - Силвето Рукавина - тя е нейно доверено лице и отново ще изнася цялата информация.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?