49

Нови попълнения в Окръжния съд в Пловдив

Нови двама съдии встъпиха в длъжност в Окръжния съд на Пловдив. Таня Георгиева и Николай Стоянов подписаха акт за встъпване в изпълнение на Решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. На тържествена церемония пред Общото събрание на съда съдия Розалия Шейтанова – председател на Окръжния съд пожела здраве и успехи в работата на двамата нови съдии. Те ще бъдат разпределени в състави в Гражданско въззивно отделение. 

Съдия Таня Георгиева е завършила право в ПУ „Паисий Хилендарски“. От 1 ноември 2002 г. е адвокат в Адвокатска колегия – Пловдив, а от февруари 2005 г. досега е съдия в Районен съд – Пловдив, като общият й юридически стаж е над 20 години.  Притежава най-високия ранг „съдия във ВКС и ВАС“.

Съдия Николай Стоянов е завършил право в СУ „Климент Охридски“. От юни 2009 г. до 12 юни 2012 г. е младши съдия в Окръжен съд – Пловдив, а от 13 юни 2012 г. досега е съдия в Районен съд – Пловдив. Общият му юридически стаж е над 14 години. Притежава най-високия ранг „съдия във ВКС и ВАС“. Съдия Стоянов има присъдена образователна и научна степен „доктор“ по гражданско и семейно право.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?