Следвайте ни

Нови лампи светнаха в подлеза до "Тримонциум"

viber icon

Ново осветление е монтирано в пешеходния подлез „Тримонциум”, където доскоро беше мрачно. Сложени са икономични LED лампи, които изцяло променят облика на подземното съоръжение. Ремонтът е възложен от Запрян Тодоров, директор на ОП "Общински пазари", което стопанисва няколко градски подлеза. 

Изцяло е подменена хидроизолацията на покрива от източната страна, под тротоара до автобусната спирка. Преди имаше течове, затова се наложи ремонт, след което беше възстановена настилката, обясни Тодоров. Той е категоричен, че търговците трябва да ползват обектите, за да имат доходи. В предишния мандат беше взето решение да се премахнат магазините и пространството да служи за преминаване, но наемателите протестираха, подкрепи ги и Здравко Димитров, който по онова време беше областен управител. 

Приключи и ремонтът на подлеза срещу Централна гара в участъка, който се намира под бул. "Христо Ботев" и е общинска собственост. Подземното съоръжение не е пипнато с години и изглеждаше изключително занемарено. Стените са освежени, сменени са старите осветителни тела, възстановени са окрадените и огънати решетки на дъждоприемните шахти. Ремонтирани са също така и стълбищата, където бетонът се ронеше и пешеходците  бяха изложени на риск да си потрошат краката. 

Запрян Тодоров отбеляза, че ремонтът на двата подлеза е направен с малко средства, колкото са били възможностите на предприятието и общината.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?