Следвайте ни

Нови камери ще дебнат за нарушители по кръстовищата

Спират от движение старите коли, които замърсяват

viber icon

Нови камери ще бъдат монтирани на 24 пловдивските кръстовища, обясни зам. -кметът Тодор Чонов. Това ще се случи с обявяване на нова обществена поръчка за поставяне на видеонаблюдение към Системата за управление на трафика. Към момента има поставено видеонаблюдение на 24 кръстовища.

Отскоро камерите освен за движението и трафика, следят и за нарушители и изпращат снимки до КАТ. Те от своя страна налагат глоби и изпращат честитки до нарушителите. До решението се стигна на среща между местната власт и ръководството на вътрешното министерство в Пловдив.

Междувременно през 2020г. общината е монтирала допълнителни секции за десен завой на 11 възлови кръстовища. Предстои такива секции да бъдат инсталирани на още 8. С тях се цели облекчаване на трафика до построяване на големите инфраструктурни проекти като Модър Царевец и пробива под Централна гара. 

Предстои закупуване и на 2 броя газанализатори, които ще се използват за съвместни проверки с полицията за спиране от движение на автомобили, които не отговарят на стандартите за екологичност, допълни още заместник-кметът Тодор Чонов.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

да попитам

да попитам

30.10.2020 | 16:10

Защо нови, какво им е на старите по многомилионния проект ?! Да не би да са калпави ?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?