Следвайте ни

Новата свалка в Пловдив: Ще се попързаляш ли с мен? СНИМКИ

viber icon

Ако не си се пързалял поне веднъж, нищо не си видял от зимата. Така 25-годишен пловдивчанин аргументира посещението си на най-голямата ледена пързалка на Балканите - тази на Центъра в града под тепетата.

Дълга опашка от чакащи да сложат кънки се изви в съботния ден, а през това време десетки демонстрираха умения върху леда.

Над 70% от посетителите са деца и тийнейджъри, които се пързалят с придружител или с помощник - пингвин за равновесие, с който по-трудно малчуганите биха паднали.

За да изпробва способностите си в рамките на час, човек трябва да приготви най-малко 10 лв. - 8 лв. за вход и 2 лв. за наем за кънки. Пингвините-помощници пък струват 10 лв. за 40 мин. Тоест едно семейство с дете трябва да приготви минимум 40 лв., за да се разведри за около 60 минути в почивния ден.

А пък ергените имат възможност да си намерят половинка и да не се пързалят сами. 
Така направи ученик, който се отправи към красива тийнейджърка, също самотна, и я запита: "Ще се попързаляш ли с мен?". Дамата прие с усмивка и задоволство, че е център на внимание. Ето, че свалките могат да се увенчаят и с успех, дори и на леда.

Пързалката работи до 22 часа вечерта, като през целия ден желаещите не секват. 

Снимки от Атанас Кънев
 
 
 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?