Следвайте ни

Новата модерна зала "Дунав" в Пловдив отваря догодина СНИМКИ

viber icon

Спортната зала "Дунав", която се намира на едноименния булевард в Пловдив, ще бъде напълно завършена догодина, ако има финансиране. Това  съобщи зам.-кметът по спорт  Георги Титюков, който заедно със зам.-кмета по строителство Пламен Райчев инспектира обекта. Градоначалникът Здравко Димитров не дойде на проверката, ангажиран с други задачи. 

Изграждането на спортния комплекс с две зали, където ще има над 20 вида спорт, напредва. Строителите  са вдигнали конструкцията на голямата зала, висока 13,5 метра и  с площ 20 на 36 метра за волейбол, баскетбол, художествена гимнастика и други спортове, а по-малката зала в съседство с площ 800 кв. метра и преграда по средата, за да се ползва от  клуба  по аеробика, е издигната на два етажа. До тях ще има и корпус за обслужването  на комплекса.  Покривът на голямата зала се прави с 11 прозрачни панела, за да има естествена светлина. Отгоре ще бъдат монтирани фотоволтаични панели, обясни Георги Титюков.  В залите е проектирано парно. 

След като   завършат новия комплекс ,  старата зала ще бъде съборена и на нейно място се предвижда спортно игрище на открито. 

Строително - монтажните работи струват 3,5 млн. лева без ДДС.  За тази година в общинския бюджет  са планирани 1 450 000 лева, за следващата година - още толкова. 

Първата копка на бъдещия комплекс беше направена  през септември миналата година с идеята да се завърши за 360 дни, но   строителната  площадка беше открита  едва на 18 декември, защото EVN трябваше да измести топлопровод. Отделна работата беше спряна временно, докато в общината уточнят финансирането, както и заради извънредното положение. Обектът се строи  от фирма „ Пирс - Д" ООД  с подизпълнител   "Хелиос" и  по договор  трябваше да бъде  завършен  за 360 дни. 

Георги Титюков (вляво)

След като  новият комплекс се въведе в експлоатация,  старата зала ще бъде съборена и на нейно място се предвиждат две спортни игрища, каза  Георги Титюков. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Alex

Alex

14.10.2020 | 14:52

Сега Google плаща $ 11570 до $ 12500 на месец за онлайн работа от вкъщи. Присъединих се към тази работа преди 2 месеца и спечелих $ 10588 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! Вижте какво правя ===>>> Jobnews3.com/

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?