2374

Новата екопрограма на Пловдив ще струва 150 хил. лева

Община Пловдив е обявила обществена поръчка за съставяне и разработване на Програма за опазване на околната среда за периода 2022-2031 година. Проектът е на стойност е 150 хил. лева с ДДС, а срокът за подаване на оферти е до 3 октомври. 

ПООС има за цел да формулира и открои приоритетите и да стикова общинските мерки с националните програми и стратегии; да се предвидят основните мерки, чрез които Общината следва да изпълнява задълженията си и реализира правомощията си, делегирани <210> от нормативните актове в областта на околната среда; да аргументира проектите на Общината, предложени за финансиране от общински, национални и международни източници на финансиране.  

Договорът, който ще бъде сключен с участника, определен за изпълнител, ще бъде със срок на действие 12 месеца. Бъдещият изпълнител пък ще трябва да подготви анализ в няколко направления - географско местоположение, релеф, климат, води и водни ресурси, почви, полезни изкопаеми, съседни общини, както и районни кметства. Самият анализ и програма пък ще се разработят на четири етапа.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?