Следвайте ни

Новата детска градина на ул. "Богомил" като приказка СНИМКИ

viber icon

Новата детска градина на ул. „Богомил” 75 А  е почти изцяло завършена и изглежда като приказка. Слънчеви цветове ще радват очите на малчуганите, когато комплексът се въведе в експлоатация.

Забавачката е с  външна топлоизолация, със светли и просторни занимални, кухненски блок, голям физкултурен салон, плувен басейн и детски площадки в двора. По проект е предвидено и озеленяване.  

Детската градина, финансирана по ОП „Региони в растеж”,  започна да се строи в началото на юни миналата година и лично кметът Здравко Димитров тогава направи символична първа копка.

На сесията, насрочена за утре , кметът предлага на съветниците отпуснатите за строителството пари да се коригират с 83 194 лева с ДДС. Според доклада на фирмата –изпълнител „Саграда”  се е наложило да правят допълнителни разходи.

Дейностите са разрешени със заповед  от март 2019 г. и касаят промяна на проекта. Например, в коридорите гранитогрес трябваше да се замени с винилова настилка, а в помещения да се сложи хидроизолация, за да няма влага. Общината се отказа и от пясъчниците, които вече не се правят от хигиенно - санитарни съображения.На тяхно място са направени други конфигурации за игра и допълнителна настилка, която смекчава удара, ако детето падне.

Снимки от Наташа Манева

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Арх

Арх

02.08.2021 | 21:46

Вярно. Точно като едновремешните. Обаче нашарена така, че да пощури дечицата.

Отговори
0 0
ano

ano

02.08.2021 | 21:42

В Марица много отдавна седи някой отгоре и се намесва в заглавия и текст. Кофти газета и хората им работят за жълти стотинки.

Отговори
1 0
Бай Х.

Бай Х.

02.08.2021 | 21:21

Егати скучната соц сграда. Личи си, че пак наши хора са я строили. Колко ли пари са усвоили за тоя претоплен проект от 1963-та година. Тогава не е имало такива материали за хидроизолация, затова я е нямало в първоначалния проект. А катерушките са топ ноч, нямам думи. Жалко че повечето хора не са виждали нещо хубаво, за да видят разликата.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?