46
Следвайте ни

Нова тапа в Пловдив: Започва ремонт на бул. "Санкт Петербург"

С пари от Европа ще разширяват ул. "Лев Толстой"

viber icon

Още едно задръстване очаква шофьорите в Пловдив от днес. Тапата ще е на бул. "Санкт Петербург", където започва ремонт, предупреждават от  Общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта“. Затворена за движение ще е крайната дясна лента на булеварда в отсечката от бул. "Освобождение“ до ул. "Богомил“.  

Строително-монтажните работи ще започнат с изграждането на нови бордюри и тротоари. Предвижда се временната организация на движение да продължи до 14 януари 2022 г.

Реконструкцията на тази част от булеварда се финансира по Оперативна програма "Региони в растеж". 

В рамките на проекта се предвижда изграждане на главна и второстепенна улична мрежа с благоустрояване и оформяне на места за паркиране в рамките на пълния уличен профил, включително на пълна подземна техническа инфраструктура и зеленина. 

Предвидена е реконструкция и разширяване на ул. "Лев Толстой" ​- от ул. "Генерал Радко Димитриев" до ул. "Богомил", и изпълнение на улично озеленяване. Ще се рехабилитират съществуващите улици "Богомил" ​- от ул. "Лев Толстой" до бул. "Санкт Петербург", ул. "Генерал Радко Димитриев" - от ул. "Лев Толстой" до ул. "Георги Странски", улично озеленяване и прилежащи обществени зелени площи. 

Обектите са разпределени в три обособени позиции.

Заради важни проекти на ВиК трети месец шофьорите висят в задръствания на бул. "Христо Ботев", бул. "Копривщица" и Коматевско шосе". В час пик преминаването през стеснените участъци отнема минимум четвърт час. Вчера сутринта в посока центъра тапата на Коматевско шосе започваше още от кръстовището с бул. "Александър Стамболийски".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ибан петков

ибан петков

18.09.2021 | 06:43

ще има ли разрушена улица която да се поправи или само здрави улици ще къртят таз общинска леш?

Отговори
0 0
4000

4000

17.09.2021 | 10:16

Абе нали преди няколко години когато империалиста Тотев направи хотела под негово нареждане се направи ремонт на отсечката от ул. Богомил до ул. Генерал Радко Димитриев. Подмениха водопровода и пренаредиха паважа. Сега какъв ремонт пак ще се прави пред неговият хотел? Пак ли той командва парада?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?