Следвайте ни

Нова схема в обществените поръчки - жалиш търга и печелиш

Избраха за изпълнител на ул. „Даме Груев" единствения оцелял в конкурса

viber icon

Столичната "Парсек груп" печели поръчката за ремонта на улица "Даме Груев" в район "Южен" след втори опит на Община Пловдив да избере изпълнител за обекта. Разширяването на улицата и смяната на паважа с асфалт са на стойност малко над 6,2 млн. лева без ДДС. 

Интересното е, че именно "Парсек груп" обжалва в Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ първия конкурс. Победител в него бе местната "Пътинженеринг". От "Трейс" и "Парсек груп" обаче оспориха избора пред КЗК и процедурата бе повторена. При втория опит единствено "Парсек груп" е стигнала до отваряне на ценовите оферти, а останалите участници са отстранени заради различни пропуски и нарушения. 

Прогнозната стойност на целия проект е 6 207 500 лева без ДДС. Срокът за реконструкцията на улицата е 730 дни, като изпълнението ще бъде на три етапа - от  бул. „Македония“ до ул. „Охрид“, от ул. „Охрид“ до ул. „Тодор Александров“ и оттам до надлез „Родопи“. 

Според ценовото предложение на избрания изпълнител 4,3 млн. ще идат за ремонта на пътната мрежа, 1,2 млн. за ВиК, още 300 хил. за осветление и 115 хил. за ландшафтна архитектура. Офертата, с която "Парсек Груп" печели този обществената поръчка, е 6 163 899 лева без ДДС, като дават срок за изпълнение на СМР до 297 календарни дни. 

 

Кои са "Парсек груп" ЕООД

Дружеството работи в Пловдив от 4 години и напоследък участва във всички търгове, които обявява общината, макар да не печели често. Компанията е създадена през 2014 година и само за няколко години реализира близо 24 млн. лева от различни обществени поръчки в цялата страна.  

Възходът на дружеството е свързан с програмата за саниране на панелките, където "Парсек груп" печели обекти в ръзлични общини. 

Собственик на дружеството е Бончо Бонев.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?