Следвайте ни

Нова измама по бензиностанциите в Пловдив – пълниш рeзервоара за 20 лева

viber icon

Нова нагла измама изправи бензиностанциите в Пловдив на нокти през последните седмици. Извънредните мерки и спазването на разпоредбите за социална дистанция дадоха шанс на редица мошеници да се възползват от ситуацията. 

Схемата е проста. Апашите избират натоварена бензиностанция  в пиковите часове, когато клиентите изчакват на опашки както с автомобилите си, така и пред касите. Те зареждат своя автомобил с гориво догоре, като през цялото време се оглеждат за това, какво се случва по съседните колонки. Така измамниците избират тази, на която сметката е не повече от 10-20 лева. 

За да сработи измамата е необходимо апашът, който се нарежда на опашката за плащане да е преди нищо неподозиращия човек, чието гориво ще бъде платено. Щом реда на измамниците дойде – те плащат горивото на предварително избраната колонка и бързо напускат както касите, така и самата бензиностанция. Няколко минути по-късно, след като на касите се появи реалният клиент на колонката, измамата вече лъсва.

Бивш управител на бензиностанция  коментира пред „Марица“, че подобна схема е изключително добре обмислена. По думите му в случая няма как да се докаже безспорна вина и умисъл. „Дори и полицията да открие крадеца, ако той е запазил касовия бон може да твърди, че е объркал номера на колонката и в бързината не е обърнал внимание“.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Прост Комунист

Прост Комунист

27.05.2020 | 19:18

Само един прост комунист може да измисли такава дивотия. Всичките трябва да бъдат изселени в Сибрир, да се дупят на Путин.

Отговори
5 4
БЕДЕН ЧОВЕК - ЖИВ ДЯВОЛ

БЕДЕН ЧОВЕК - ЖИВ ДЯВОЛ

27.05.2020 | 18:17

Докато гърбавите - комуно - идни - мутри са на власт, така ще да е тя. Защото те са на власт от 11 -сет лета и пишат законите в тази страна и затова те са виновниците за цялата беднотия и неуредици......

Отговори
5 6
Хилда Петрова

Хилда Петрова

27.05.2020 | 17:42

В България всичко е възможно. Само не е възможно мъж да роди. Но джендъри в парламента работят по въпроса.

Отговори
11 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?