Следвайте ни

Нова опашка пред КАТ: Регистрират си новогодишните подаръци

viber icon

В първия ден на новата година се извиха опашки пред КАТ- Пловдив. Те са за регистрация на автомобили и газови уредби и за връщане на транзитни номера.

Повечето хора са си купили нови автомобили или са получили такива като подарък за Нова година. Голяма част от чакащите бяха дошли още в началото на работното време. Други пък, като Георги, пристигаха тепърва в 10 часа. 

Опашките пред гишетата за регистрации на газовите уредби и за смяна на транзитните номера се топяха в пъти по-бързо.  Хората чакаха чинно, повечето от тях наредени с маски още отвън.

Имаше чакащи и за плащане на глоби и връчване на електронни фишове. Повечето глобени трябваше да броят сравнително малки суми, актове бяха за по 20 лв. 

За смяна на шофьорската книжка днес няма много желаещи. Сред тях е Иван, който говори с репортер на „Марица“: „Миналата година си смених личната карата. Тогава мобилен екип дойде на работата ми и ми спести време от път и чакане. Не обърнах внимание обаче, че шофьорската ми книжка е до  6 януари тази година. Ако знаех, още тогава щях да я подменя и нямаше да се налага да излизам от работа, за да го направя“. 

Срокът за подновяване на свидетелството за управление на МПС беше удължен два пъти, заради кризата причинена от коронавируса. Така последно валидността на документите, изтичащи до 31 янауари, е удължена с 6 месеца. В тази връзка се очаква натоварването в КАТ да е през август.

Същата е процедурата и за личните карти и паспортите. Това беше регламентирано с промяна в закона, която се наложи, заради големия брой лични документи, които изтичаха през 2020г. и началото на 2021г. През 2020г. в област Пловдив бяха подменени общо 104 000 лични карти, 57 000 паспорта и 56 600 шофьорски книжки. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

ГЕОРГИ

ГЕОРГИ

04.01.2021 | 14:14

КАТ-КАСИЧКАТА НА БОЙКО В ДЕЙСТВИЕ

Отговори
2 2
Γεορгu

Γεορгu

04.01.2021 | 16:57

Нещо по-оригинално не можа ли да измислиш. КАТ е касичка и преди Бойко и след Бойко

Отговори
2 1
ДО Георги

ДО Георги

04.01.2021 | 17:42

ДА АМА БОЙКО НАЛИ МИСЛИ ЗА НАРОДА ДАЖЕ И ЗА ПСИХИЧЕСКОТО МУ СЪСТОЯНИЕ--ЗАЩО НЕСПРЕ РЕКЕТА НА КАТ???--ДА СИ КРАДНЕ ПАРИ ОТ ДРУГИ МЕСТА

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?