Следвайте ни

Нова мярка: Ресторантите в Пловдив с вечерен час

Решението е взето заради шумен купон след полунощ

viber icon

Ресторантите в Пловдив и областта вече имат вечерен час. Те трябва да затварят до 23,30 часа, също като нощните заведения. Решението беше взето вчера на извънредно заседание на Областния кризисен щаб и влезе веднага в сила. Новото ограничение беше предложено от областния управител Дани Каназирева след скандал с шумен купон до малките часове в "Soho Bar & Diner" в нощта срещу вторник. 

По случая беше извършена спешна проверка от полицията. Малко по-късно шефът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Михаил Петров Кръстев обяви, че е съставен акт и наложена глоба в размер на 3000 лева  на  „Сохо“ за неспазване на противоепидемичните мерки и работа след 23:30 часа, което е в противоречие с решение на кризисния щаб. 

„Оказа се, че заведението е дадено под наем и в договора е указано, че партито трябва да приключи до 23.30",  обясни Каназирева след разговор с управителя на "Сохо".  Тя опроверга слуховете, че в купона е участвал зам.-кмет на Пловдив.

Каназирева припомни, че още от 28 октомври има решение на Областния кризисен щаб, с което се налага на всички заведения, с изключение на ресторантите, работно време до 23.30 часа. "Нашето съображение за ресторантите беше, че в много от тях се приготвя и храна за вкъщи, но сега и те ще работят до 23.30", посочи тя.  

Среднощното парти провокира и предприемането на още една рестриктивна мярка спрямо заведенията в Пловдив и областта - музиката, която забавлява клиентите, да бъде със сила до 85 децибела.

 „Това реално ще намали изкушението да се провеждат каквито и да е било партитата и подобни мероприятия. Да не говорим, че силната музика създава предпоставка за по-близък контакт“, заяви още Каназирева. 

 Тя проведе онлайн среща с кметовете в областта, на която беше взето решение да се сформират екипи по места за засилени проверки на заведенията - особено в петък и събота. 
„Спираме с предупрежденията и започваме със санкции на обекти, които не спазват заповедите на здравния министър и решенията на Областния кризисен щаб“, закани се още Каназирева.  
Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Тина

Тина

04.11.2020 | 13:28

Всички заведения трябва да затварят в 20.00 часа, ако изобщо е уместно в тази ситуация да работят. Не е време за веселба. Първо да оцелеем, а после ще се веселим.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?