Следвайте ни

Невероятно! Пловдивчани купуват и цветя срещу COVID-19 СНИМКИ

viber icon

Оказва се, че в разгара на здравната криза, хората си купват специално цветя за да освежат домовете си, които станаха техни работни офиси. Продажбите са паднали, но цветарските сергии не са затворили. Пловдивчани купуват и цветя срещу COVID-19, а не само тоалетна хартия, шегуват се продавачи.

„Пловдивчани са затворени в къщите си и взимат пролетни цветя, за да освежат къщите си. Всеки пита: Може ли едно цветенце за настроение“, разказва търговка, която продава на понеделник пазара от 25 години.

На тържището работят четири сергии – две със зеленчуци и две с цветя. Търсят се сезонни цветя – фрезии, нарциси, зюмбюли и лалета. Фрезиите са по 1,5 лева, зюмбюлите и нарцисите по 50 стотинки, а лалетата по лев. 

Розите са все още скъпи защото са холандски. Българските ще излязат едва през април.

Търговката обяснява, че големите цветарски производители в момента или изхвърлят цветята или ги държат в специални фризери за по-добри времена. Борсата за цветя в София едва работи. 

На четвъртък пазара цветарските сергии също работят макар да не забелязват тенденция хората да купуват цветя за освежаване на домовете си. Покпките, според търговците там са за погребения и новородени. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?