Следвайте ни

Нова дупка в бюджета на Пловдив, ако концесионерът се откаже от спирките

viber icon

По договор за концесия с общината "Булгартабак Трейдинг" се грижи за 314 спирки на градския транспорт в Пловдив и пространството около тях. Ако частната фирма се откаже от договора заради затруднения в бизнеса на "Лафка", харчовете ще са за сметка на общинската хазна. 

Веригата Lafka съобщи официално вчера, че прекратява дейността си.

Въвеждането на държавен монопол в лотарийните игри е довело до значителен спад на продажбите в Lafka и е практически невъзможно то да функционира нормално. Това обяви собственикът - дружеството "Лафка Маркет" АД, в съобщение, публикувано на сайта на веригата.   

„Влeзлитe в cилa нa 21.02.2020 г. нoви рecтриктивни зaкoнoви oгрaничeния в oблacттa нa лoтaрийнитe игри и въвeждaнeтo нa държaвeн мoнoпoл вoдят дo знaчитeлeн cпaд нa прoдaжбитe в търгoвcкaтa мрeжa нa Lаfkа и дo прaктичecкa нeвъзмoжнocт зa нoрмaлнoтo функциoнирaнe нa дружecтвoтo. Пoрaди тaзи причинa "Лaфкa Мaркeт" AД прeуcтaнoвявa oпeрaтивнaтa cи дeйнocт. Дружecтвoтo рaзпoлaгa c дocтaтъчeн финaнcoв рecурc зa пoгacявaнe нa cвoитe зaдължeния в нaй-крaтки cрoкoвe", cъoбщaвaт oт ръкoвoдcтвoтo нa "Лaфкa Мaркeт" AД. 

По-рано съобщението бе разпратено на търговски партньори на компанията.

Обектите на Lafka бяха едни от основните разпространители на лотарийни билети. От събота част от магазините на веригата останаха затворени, а други работят с намален асортимент.

В София част от обектите осъмнаха запечатани по заповед на изпълнителния директор на дружеството. Освен талоните на "Националната лотария" в павилионите се предлагаха вестници и списания, цигари, храна и напитки.

Дружеството има 1059 обекта, от които 824 са франчайз.

Миналата седмица изтече последният срок, в който от мрежата трябваше да бъдат изтеглени лотарийните билети, отпечатани от фирмите на Божков. Търговците на лотарийни билети обявиха, че имат да си взимат между 27 и 35 милиона лева като нереализирани продажби на талони, в чието купуване са инвестирали. Търговците в 18 000 обекта в цялата страна изразиха готовност за протест.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?