71

Нова детска градина с басейн в Кючук Париж. Зико: Перфектна е!

"Перфектна е!" Така кметът Здравко Димитров коментира новата детска градина “Малина” на бул. “Александър Стамболийски”, построена преди повече от една година от фирма "Запрянови - 03" по договор и със средствата на Община Пловдив. 

Забавачката, грейнала в ярки цветове като слънце до строителната площадка на булеварда, където се прекарва обходен колектор, беше официално открита с водосвет, отслужен от архиепископ Арсений, танци и песни, които с вдъхновение изпълниха децата.

В детската градина са преместени около 200 деца от подблоковата забавачка на ул. “Кичево”. 

“Много сме доволни. Има плувен басейн, физкултурен салон, детски площадки за всяка група. Условията са прекрасни”, каза директорът Дочка Попова. Тя с усмивка разказа, как още в първия ден с настаняването в новата сграда едно детенце от трета група възкликна: "Много е искряща нашата градина!" 

"Децата са много щастливи - широко, просторно, с всички удобства, всичко е изпълнено според съвременните стандарти. Сградата е построена качествено, нямаме никакви проблеми", допълни директорката. 

Плувният басейн ще бъде пуснат в експлоатация, след като РЗИ - Пловдив издаде разрешение. 

 

 

За детската градина са обявени 29 места за прием в 1-ва, 2-ра и 4-та групи и се очаква класираните да бъдат записани. 

Зам. - кметът Стефан Стоянов отчете като успех преместването на децата от подблоковата градина в самостоятелна сграда. От 11 000 деца, които се обучават в детските заведения в Пловдив, 700 все още са настанени в партерните етажи на блоковете. По думите на кмета на “Южен” Костадин Язов в района от 4 подблокови градини са останали 2. 

“До края на годината ще имаме 500 нови места в детски градини”, обеща Стоянов.

По повод на строителната площадка на метри от двора на забавачката Здравко Димитров подчерта, че проектът за Южен обходен колектор на ВиК - Пловдив трябваше да бъде изпълнен още преди години. 

"Забави се и изпълнението на проекта за воден цикъл, който също трябваше да стартира преди години. Ние имахме смелостта да го започнем, въпреки че това е неблагодарен проект и създава големи неудобства на гражданите", отбеляза кметът и даде за пример ремонта на бул. "Христо Ботев" и "Копривщица", който беше завършен по най-бързия начин и качествено. "Сега хората са доволни, така, надявам се, ще бъдат доволни и когато приключат останалите ремонти", обобщи Зико.

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
11 коментара
Фани

Фани

15.03.2023 | 18:54

Градината трябваше да се открие преди година и половина! Ама докато натъкмят кражбите на Герб, така стана! На 2.4 да ги изметем!

Отговори
5 2
Хара Хири!

Хара Хири!

15.03.2023 | 16:38

Ми лицето ЗИ само плагиатства !Бесрамно режи ленти на обекти ,които са ги започнали и завършили при предишния мандат!Той получи не лошо наследство но какво ще остави на следващия кмет не се знае!Най вероятно заеми и кредити ,които трябва да се връщат!За това запознати казват че ще ни трябва доброволец за кмет ,кмет камикадзе!

Отговори
6 2
инж. Конарев

инж. Конарев

15.03.2023 | 15:57

Нито това момче Здравко, нито предния, дето целият град го нарича Мамин, са за кметове на град като Пловдив. Много ниско падна летвата последните мандати. Това се семпли, необразовани реално хора, които само личната далавера ги интересува. Но лош пловдивски късмет, какво да правим. Сега, на есен, остава пак чрез шашмите с хартията да ни набутат и онова - кметчето на Тракия. Той след Мамин и Зико, ще е черешката на герберската торта от кражби, която ще трябва да изядем.

Отговори
8 3
Илияна

Илияна

15.03.2023 | 15:14

Последната снимка с тръбите “за декор” е просто съкрушителна…децата какво ще дишат, като ги извеждат навън (само един от въпросите, които си задавам)…

Отговори
10 3
Крадците на нашите данаци, ...

Крадците на нашите данаци, ...

15.03.2023 | 14:24

Градината не е ваше дело. Извадете кюлчетата от чекмеджетата.

Отговори
9 3
Тия вратове на снимката маи са от нашите данаци!

Тия вратове на снимката маи са от нашите данаци!

15.03.2023 | 14:16

От данаци и сини зони! И обществени поръчки! Грабят!

Отговори
7 3
Какви толупи управляват Пловдив

Какви толупи управляват Пловдив

15.03.2023 | 14:08

Крадци!

Отговори
8 6
Къде е Кмета Инчев от ВМРО?

Къде е Кмета Инчев от ВМРО?

15.03.2023 | 14:03

Той трябваше да реже лентата. Инчев!

Отговори
5 7
Какви са тези толупи там! Къде е Кмета Енчев от ВМРО!

Какви са тези толупи там! Къде е Кмета Енчев от ВМРО!

15.03.2023 | 13:57

Грабят мръсниците!

Отговори
2 7
Заслугата е на Кмета Енчев от ВМРО!

Заслугата е на Кмета Енчев от ВМРО!

15.03.2023 | 13:51

ГРОБ само грабят Пловдив! Мръсници!

Отговори
6 9
Крадците на нашите данаци, ...

Крадците на нашите данаци, ...

15.03.2023 | 14:27

Режат чужди ленти. Мръсници!

Отговори
8 5

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?