Следвайте ни

Нов спор се завихря в Общинския съвет заради Епископската базилика

viber icon

Назначаването на 20 служители  за обслужване на Епископската базилика отново ще предизвикат бурни спорове на утрешната сесия на местния парламент в Пловдив. 

Групата на Демократична България  иска отмяна на предишното решение, с което по предложение на ГЕРБ щатните бройки се прехвърлят на Общинския институт „Старинен Пловдив”.  Демократите напомнят, че средствата за заплатите са предоставени от държавата с изричното условие служителите да се водят на щат в Археологическия музей и твърдят, че взетото решение в ОбС е незаконосъобразно. 

За потвърждение съветниците посочват, че от Министреството на културата има писмо по повод не тяхното запитване. Министърът Велислав Минеков е на същото мнение – 20-те служители трябва да са към Археологически музей, а не към общинския институт. 

„Ще  видим писмото от министерството и ще вземем решение. Както е законно, така ще направим”, каза кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?