Следвайте ни

Нов пътен знак разгневи жители на Кючука

viber icon

Нов пътен знак В27 "Забранени са престоят и паркирането" е поставен преди 3 дни на бул. „Никола Вапцаров“ 3А. На същото място е и спирка на автобуси от градския транспорт. 

Знакът раздели живеещите в кооперацията наблизо на два лагера. Горещ спор се разрази и в социалните мрежи. 

Едните са на мнение, че мястото на B27 въобще не е там, тъй като няма къде да паркират колите си. Обитатели на апартаменти вече са се сдобили с глоби, защото няма друго място за автомобилите им. В подкрепа се изказват и пловдивчани от други райони, които са на мнение, че спрелите коли не пречат на никого. 

От другата страна на спора са подкрепящите поставянето на пътния знак. Те са на мнение, че спирката не е паркинг, твърдят също, че в кооперацията има подземен паркинг, макар и платен. 

„Като са си купили жилище там, да са питали за паркоместа, защото улицата не е паркинг“, изказва се пловдивчанка. 

„Най-накрая Общината да си свърши работата. Нека да има повече глоби“, зове друг, който подкрепя поставянето на пътния знак. 

„Точно там се паркира от години неправомерно. Нямат работа на платното. Заради тези паркирали коли винаги има колона преди т-образното. Като са си строили кооперация, да са си предвидили паркоместа. Никъде другаде по кварталите не се паркира по булевардите 5 за 4, дори в „Тракия“, където е доста по-широко, се лепят глоби“, смята друг участник в спора в социалните мрежи. 

Много от пловдивчани твърдят в коментарите си, че подобен проблем има навсякъде, където изникват нови кооперации. 

снимки: Забелязано в Пловдив

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Ангело

Ангело

24.09.2020 | 20:47

Наааай-доходоносният бизнес на общината! Това, според Вас, би ли отстранило проблема с МЕСТАТА за ПАРКИРАНЕ?! Ние ли разрешихме строежа без да се реши този КАЗУС? Само там ли е или абсолютно навсякъде в града ни?

Отговори
3 0
чук

чук

25.09.2020 | 16:17

На другият тротоар, на полянката мислят да правят кметство и да я застроят! Сигурно "опипват" почвата с тоя знак, а после е ясно - строеж!

Отговори
0 0
Десен

Десен

24.09.2020 | 16:25

Поздравления за Общината. Освен, че се паркираше на самата спирка, се паркираше и почти перпендикулярно на платното, като преминавЩите се качват на зелените площи в разделителната ивица. По чудо там досега не е ставала тежка катастрофа.

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?