Следвайте ни

Нов паметник пред Халите - старият ескалатор е непоклатим

viber icon

Преместването на стар ескалатор вече трети месец е блокирало голяма част от тротоара пред Халите. Съоръжението трябва да бъде сменено с ново.

Старото обаче е много тежко е се оказва, че засега няма техническо решение за извозването му.

„Трябва да допуснем тежка техника и се сблъскваме с проблема с настилката. Тя не е проектирана за толкова тежка техника.  Друг проблем са надземните жици и многото преместваеми обекти. Ако не бяха тези проблеми, досега да го бяхме сменили” каза зам.-кметът по "Транспорт" Тодор Чонов. 

Продължават разговорите с отдел „Строителство и инвестиции” към общината как точно да се подходи.

„Нашите предложение бяха евентуално паркингът пред турския ресторант да се освободи и със специални колички с придърпване да преместим ескалатора. Така няма да се стигне до влизането на тежка техника. Чакам да предложат технологично решение”, обясни Чонов.

От Организация и контрол на транспорта ще има пълно съдействие за сложната процедура.

Кметът на район „Централен” Георги Стаменов обясни, че хипермаркетът, до който води ескалаторът, си плаща израдно тротоарното право, както е по разценка за квадратен метър.

Снимки от Франк Воща

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Барабата

Барабата

15.06.2021 | 08:23

Виновни са Общината защото ги устроива да прибират ПАРИ.

Отговори
1 0
питам

питам

14.06.2021 | 23:35

Билата да не се изнася заедно с ескалатора?

Отговори
1 1
Търговия

Търговия

14.06.2021 | 21:59

Как така да го разглобят ами то сигурно някъде го очакват а може и да е предплатен, ако беше за боклука досега братята щяха да го изнесът на парчета ама итук сигурно нещо не е вред ремонтът толкова ли е бил сложен или пак парички в някой джоб пък наемателя си плащал тези вериги като им гледам промоциите май са доста пресметливи ама с това нещо не се връзва работата карай клиента плаща

Отговори
2 0
мдаа

мдаа

14.06.2021 | 18:58

Вариант 1 - разглобяване. Вариант 2 - нарязване. Аман от дебили.

Отговори
11 0
Стоичков

Стоичков

14.06.2021 | 17:56

Какви са ви специалистите,че три месеца не могат да предложат решение за преместване,до сега щяхте да го разглобите на съставни части и да го изнесете от там.Стаменов,тебе заплащането на тротоарното право ли те интересува или премахването на тоя"паметник".Когато сте разрешили да бъде изваден от подземното ниво,какво ви обещаха от фирмата,на табелата пишеше срок април,но кой ги чете тези табели.

Отговори
15 1
Хаджи Енчо

Хаджи Енчо

14.06.2021 | 17:39

Йета руский ескаляторь, поетому так тежйолой. Он сделан во всегда.

Отговори
9 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?