Следвайте ни

Нов опит да се разреши строеж над улица на Бунарджика

viber icon

Нов опит да бъде одобрен строежът на  5-етажна жилищна сграда  над ул. „Тодор Балина“ на Бунарджика ще бъде направен на сесията на Общински съвет – Пловдив, която ще се проведе във вторник. Предложението е отхвърляно няколко пъти от старейшините през последните 2 години, именно защото част от строежа ще се пада над улицата.

Лицето на сградата ще бъде на ул. „Данаил Николаев“, но ще се издаде около 1,60 м към „Тодор Балина“. Улицата е много малка и без изход, затова според общината надстрояването няма да пречи на преминаващите.

„Става дума за две сгради, които са свързани. Улицата, над която ще бъде сградата, ще бъде оформена като проход, за да може да се минава. След одобрение на Общинския съвет инвеститорът ще трябва да внесе проекти за строеж над кота нула“, обясни кметът на район Централен Георги Стаменов. Ако предложението бъде прието, бизнесменът ще трябва да плати 38 400 лв. на общината за правото на строеж над алеята.

Към момента инвеститорът има одобрен от главния архитект на район „Централен“ инвестиционен проект за бъдеща сграда до кота нула от 2018г. През 2020г. има издадено потвърждение на одобрителния режим. 

Инвеститор на строежа е фирма „Филос 12“ ЕООД с управител Милчо Георгиев. 5-етажната жилищна сграда ще бъде с подземен гараж и заведение за бързо хранене, офис и амбулатория.  

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Жалко

Жалко

27.04.2021 | 10:18

за Пловдив, от град с вековна история и архитектура се превърна в грозно бетонно гето с общижития. Без тепета, без паркове, без збелижителности...ще стане най-грозния и противен град, а пловдичани спят и не им пука

Отговори
2 0
Цццц

Цццц

26.04.2021 | 15:03

Свършиха ли терените на Пловдив та сте тръгнали да строите по бижуто на Пловдив? Събориха Марково тепе, сега са плъзнали по Бунарджика. Изравнете всичко със земята и направете небостъргачи това ще е новият облик на един град с 5 вековна история.

Отговори
4 2
Ццц

Ццц

26.04.2021 | 14:59

Съборете го този Бунарджик и най- после мирясайте!

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?