83

Нов обрат: Местят електрически стълб заради абсурдния пътен знак

Пътният знак, окачен на електрическия стълб на ул. „Нешо Бончев” в центъра на Пловдив, няма  да бъде премахнат, но ще местят самият стълб, който пречи на нормалното движение.

За този обрат съобщи пред „Марица” директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта” Георги Стоилов. По-рано през деня той заяви, че абсурдната нова вертикална сигнализация, задължаваща автомобилите да завиват само надясно, е премахната часове след подаването на сигнала. 

Сега обаче Стоилов обясни, че е разбрал погрешно и вместо за сигнала, цитиран по Нова тв, е коментирал проблема с друг пътен знак, който всъщност е бил премахнат. 

Знакът на ул. „Нешо Бончев” със стрелка за задължителен десен завой по ул. „Велбъдж” е поставен от ОП ОКТ и Георги Стоилов твърди, че няма как да се премахне. 

„Работим в посока преместването на стълба, който поне от 30 г. е там и отдавна е счупен. Ще търсим вариант заедно с кмета на район „Централен” Георги Стаменов как да го направим.  А същият  пътен знак ще бъде сложен наблизо до кръстовището”, допълни директорът на общинското предприятие. 

Самият Георги Стаменов пък е поканил утре на среща живеещите на улицата, за да търсят заедно решение на проблема.

 

Оцени новината

Оцени новината
4.5/5 от 2 оценки
4.5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Йордан

Йордан

10.04.2023 | 21:32

Преди да започнете да правите организация на движение научете правилника, разучете реалното положение , възможности и след това започнете да правите регулация, най-малко допитайте се до живущите в квартала. Поредният опит за регулация без никаква мисъл, поредното безотговорно отношение на институции, поредната боза, аман от "управници ".........

Отговори
3 0
Панайот

Панайот

10.04.2023 | 18:44

Повелителят на паркингите,Калакунов е корум иди от.

Отговори
6 0
Десен

Десен

10.04.2023 | 18:44

Е архиидиот

Отговори
4 0
Trucker

Trucker

10.04.2023 | 18:28

В САЩ на всеки ъгъл има стълб. Дървени -за електрически и комуникационни кабели. Не го имат за проблем.

Отговори
2 0
Тоя па

Тоя па

10.04.2023 | 20:52

Скоро не бях чел по невярно твърдение.

Отговори
1 0
Арх

Арх

10.04.2023 | 18:16

Щом пречи, да го преместят. Добре, че ги подсетихте, сами нямаше да се справят. А за завоя надясно незнам, там не съм се заклещвал. Но градът е пълен с улици, които не отговарят на никакви норми от време оно, и то не в Стария град.

Отговори
3 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?