Следвайте ни

Нов кризисен център приютява семейства

viber icon

С месец предсрочно беше открит Център за временно настаняване на лица и семейства по проект  за подобряване на социалната инфраструктура в община Пловдив. Зам-кметът Георги Титюков, ръководителят на проекта арх. Амада Колчева и шефът на дирекцията  „Социално подпомагане“ Веселина Ботева прерязаха лентата. 

В Центъра могат да намерят подслон 26 души. Сградата е на пет етажа. От 1 октомври ще се  приемат и хората, които имат крайна  нужда от настаняване.   Според критериите кандидатите не трябва да имат собственост никъде в страната.

„Вече сме разговаряли с колеги от Кризисния център за жени, жертви на домашно насилие, и Звено „Майка и бебе“, където престоят е кратък. След това родителите могат да намерят подслон в новия център до 6 месеца, за да се разреши техният проблем“, уточни  Веселина Ботева. Вече ​са ремонтирани сградата и дворът на Кризисния център за жени, жертви на домашно насилие.

Общата стойност на проекта е 2 120 718. лева. От тази сума 2 017 900  лева представлява безвъзмездна финансова помощ, а 102 818 лева са собствен принос. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?