46

Нов капан за шофьорите: Затвориха още едно кръстовище на ул. "Даме Груев"

Мъките на шофьорите в Кючук Париж стават от ден на ден по-драматични. Строителите затвориха още едно кръстовище на ул. „Даме Груев” с ул. „Охрид” до бившето кино, сега читалище „Христо Ботев”. 

Досега колите минаваха от бул. „Македония” по асфалтирания участък на ул. „Даме Груев” и завиваха по ул. „Охрид”. „Тази сутрин се оказа, че кръстовището е затворено, без предупреждение и трябваше да се прави обратен завой към бул. „Македония” и оттам да се продължи по ул. "Скопие".  В натоварения трафик лудницата става още по-голяма”, възмутено коментираха за „Марица” шофьори, които всеки ден се движат из разкопания район "Южен". 

„Кръстовището на ул. „Даме Груев” и „Охрид” ще остане затворено  до края на седмицата, за да направим водопровод. В понеделник ще възстановим движението”, увери техническият ръководител на обекта от фирма "Парсек Груп" Савина Тодорова. Тя допълни, че вече може да се минава с автомобил през кръстовището на ул. „Даме Груев” с „Пере Тошев”, въпреки че не е асфалтирано. 

На ул. „Пере Тошев” обаче продължава да зее трап, изкопан за реконструкция на канализацията.

Остава да направим една шахта и ще възстановим пътната настилка, обеща техническият ръководител. 

Две трети от ул. „Даме Груев”, която свързва бул. „Македония” с Кукленско шосе и надлез „Родопи”, са непроходими и хората, които живеят в този квартал не престават да недоумяват защо ремонтът продължава вече втора година и край не му се вижда.  

Живеещите около ул. "Даме Груев" са се видели в чудо заради прах, шум и липсата на нормален достъп до домовете. 

Оцени новината

Оцени новината
3.8/5 от 6 оценки
3.8/5 от 6 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Дим

Дим

20.03.2023 | 19:15

Защо отиващ си кмет бърза да разкопае целия град? Има 220 дена до края на мандата, а няма и пари да ги довърши. В Пловдив се работи на принципа разкопаваш и викаш няма пари дай още.

Отговори
4 1
Киро Милчев

Киро Милчев

20.03.2023 | 14:55

Баче, някакви дървета по тая улица ще слагате ли или заедно с паветата всичко отиде. Паркове и градини имат мегдан за работа, а всичко е купчини прах и начупени плочки като след война.

Отговори
14 2
РДМ

РДМ

20.03.2023 | 14:10

Ремонтът на Даме Груев дано да бъде запомнен като лош пример как да не се прави ремонт. Улица няколкостотин метра, която може да стане за 2-3 месеца готова, се бави вече втора година и още не е ясно кога ще е готова. Някакъв си наемател на автосервиз от една страна разиграва цял град с неговите безмислени жалби, които е ясно, че няма да бъдат уважени, от друга страна общината не е осигурила отчуждителните процедури на всички имоти преди започването на целия проект. От трета страна - страшна некомпетентност - няма заграждения, няма гасене на прахта, не знаят къде минават електропроводи и тръбопроводи/газопроводи. Все едно деца в яслата правят този проект - община и изпълнители взети заедно! Некадърност на максимум!

Отговори
41 0
ГАГА

ГАГА

20.03.2023 | 14:07

Сега тия тъппанари ще чоплят улицата поне три години.

Отговори
25 0
Йеремиева, нищо не пишеш за изграждането на булевардите в Район Южен

Йеремиева, нищо не пишеш за изграждането на булевардите в Район Южен

20.03.2023 | 13:49

Каква връзка ще се изгражда на пробива под гарата на юг с неизградените булеварди "Македония" и "Южната тангента на град Пловдив"? И каква е тази твоя неграмотност? Няма такъв квартал "Кючук Париж"! Кръстовището за което си писала е в квартал "Въстанически - север" и е един от 13-те квартала на най-големия район по население Район "Южен" на град Пловдив! Явно и ти самата не знаеш в кой квартал на Район "Южен" живееш! Срам за журналистите!

Отговори
16 5
Димо

Димо

20.03.2023 | 14:39

От релсите на юг всичко е квартал Христо Ботев не може всяка кабеларка или мобилен оператор да създава нови квартали или искаш още 13 кметове. Относно Даме Груев е обект 900метра който се "работи" над две години за да се вземат едни пари.Същото е с пробива под гарата не се чуди че е път за никъде.

Отговори
19 1
До Кмета

До Кмета

20.03.2023 | 13:44

Зико, къде изчезнаха пътните знаци по улиците в Кършияка по време на ,,водния цикъл"??? На кръстовището ,, Ибър" ,,Иглика" забранено влизането го фана липсата...на ,,Мария Кюри" на "Злати Бояджиев"..... ех...гербаджииска крадлива пасмина не се народите от парите и знаци започнахте да кралете.

Отговори
22 2
Кючук Парижанин

Кючук Парижанин

20.03.2023 | 13:29

Каквото и да кажем е малко, никога по-вече такива бездарници във властта. Не ме гледай умно българино казваше Жорж.

Отговори
27 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?