Следвайте ни

Нощните заведения в Пловдив с половин капацитет, мерят температурата на входа

viber icon

Нощните заведения в Пловдив ще работят на  половин капацитет. Това заяви областният управител Дани Каназирева след среща с ресторантьорите. В клубовете ще има пропускателен режим, като на посетителите ще се измерва температура. Всеки собственик сам ще прецени дали да има и термокамери. 

Ще се следи да няма струпване на хора, като това ще се осигури от охранителните фирми, с които те имат договори. Посетителите на нощните заведения ще бъдат на разстояние 1,5 - 2 метра и максимум шест човека на маса. Освен това музиката ще бъде по-тиха, за да не се налага, за да се чуят хората да се приближават един до друг. До шест човека на маса ще се разрешава и в другите заведения.

"Вчера имах среща с 22 търговски вериги и трите мола. Днес до 17,00 часа всеки един ще ни предостави своята организация, за да няма струпване на хора и да се използват маски, дезинфекция и дистанция", добави Каназирева.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Юлия

Юлия

21.10.2020 | 17:28

Срамота! Затваряте театъра, но кръчмите не. Много ви е страх. Стадиони, дискотеки, кръчми- там се произвежда голям брутен подукт и без тях икономиката ще рухне. Не стига, че всичко е про-форма- без маски, с маски под носа и брадата, ама голямите люпилни на вируси остават.

Отговори
0 0
Aтанас

Aтанас

21.10.2020 | 16:42

В дискотеките и кръчмите нищо не се спазва! Предварително се знае за проверките. Пълно затваряне на тези обекти за 2 месеца е спасението за нормалните граждани.

Отговори
2 0
хаха

хаха

21.10.2020 | 15:42

да изчислим сега размера на масата, която може да побере 6 човека с 1,5-2 метра разстояние между тях

Отговори
1 0
Истина

Истина

21.10.2020 | 14:23

Искам да видя Здравка сервитьорката как ще ходи да проверява 50% от капацитета на нощните заведения, особено на ДАНЪЧНИТЕ ИЗМАМНИЦИ от 7points комплекса с дискотеките Бушидо и всички останали там на територията . Много ще ми е интересно . Бай да уей —- хубавото на пловдивчани е ме не гласуваха за Здравка сервитьорката , ама лошото е ме БКП ГЕРБ хунтата е назначиха като парашутистка на тоя пост -областен управител. Сега разбирате ли защо Господ не дава на телето рога ?

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?