Следвайте ни

"Нощ на ангелите" 2021 в Пловдив помага на 5-годишния Божидар

Благотворителното събитие се провежда за втора поредна година

viber icon

Благотворителната инициатива „Нощ на ангелите“ , която се провежда за втори път в Пловдив, тази година е в подкрепа на петгодишния Божидар, който е диагностициран с аутизъм, а семейството му се нуждае от 80 000 лева, за да се доближи до надеждата за нормален живот на детето си.  

В инициативата, която отново събира пловдивчани на 17 септември, се включват и други градове.  „Нощ на ангелите“ обединява хора,  водени от доброто и от стремежа да помагат в Деня на вярата, надеждата и любовта. В нея се включват различни търговски обекти, които даряват част от оборота си. В пловдивския арт квартал „Капана“ се организират базари и други инициативи, които също подпомагат събирането на средства. 

„Нощ на ангелите“ е едно събитие, чрез което искаме да покажем на всички, че можем, докато се забавляваме, да бъдем съпричастни и да помогнем“, казва единият от организаторите Евгени Ватев.

 

Миналата година инициативата успя да обедини Пловдив и да събере близо 70 000 лева за лечението на 34-годишния Ангел Краевски – баща на три деца, диагностициран с остра миелоидна левкемия. Съвсем скоро той се прибра вкъщи след едногодишно лечение в чужбина и вече е в ремисия. 

„Това е едно доказателство, че хората са задружни и могат да си помагат. Доказателство, че, когато хората са заедно, доброто се случва“, добавят още организаторите.

Призивът отново е в благотворителното събитие да се включат представители на бизнеса, творци и хора, които искат да помогнат.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?