Следвайте ни

Нонстоп земетръс в центъра на Пловдив - трафикът клати блокове СНИМКА

viber icon

Блоковете по покритата с павета част на ул. „Любен Каравелов” започват да събират подписка за асфалтирането й. Хората се оплакват от тежкия трафик, който клати сградите.

„Това е малка улица, която преди 40 години дори бе затворена за движение! Сега по нея минават стотици тирове и бетоновози – паветата се нагънаха на вълни”, обясни Румяна Петричева. 

Тя живее в ЖСК „България”, където преди половин век се настаняват семейства на работници и моделиери от ДИП „България”. Преди седмица от постоянните вибрации й паднали плочките на терасата. 

Хората знаят, че по „Любен Каравелов” ще се насочи основният трафик, когато започнат големите проекти на бул. „Христо Ботев”. „Какво ще стане тогава?”, пита Румяна Петричева.

Хората възнамеряват да входират подписката за асфалтирането до Голяма община. В нея ще настояват и след като бъде положен асфалт, улицата да стане еднопосочна. 

Живеещите се чудят защо след като при ремонта на „Васил Априлов” тук се поставиха канализация и подземна инфраструктура се реши да не се асфалтира улицата.

„Плащаме данъци, които са едни от най-високите в града – сега ще ни разрушат блоковете с тия коли! Искаме и една пешеходна зебра и хубави плочки по тротоара, че ще се убием. На Младежкия хълм смениха плочките, а тука - не”, казва бившият работник в „България” Николай. 

Районният кмет Георги Стаменов обяви, че ще се включи и той в подписката на гражданите.

„Предложил съм да се асфалтира с новия бюджет още преди 6 месеца. С основната идея, че след няколко месеца това ще стане изключително натоварена улица. След това всички в зоната ще изпитват най-малкото дискомфорт”, обясни Стаменов.

Зам.-кметът по „Строителство и инвестиции” Пламен Райчев обясни, че не може просто така да се положи асфалт.

„Трябва да се подсили конструкцията отдолу, а за това е необходим нов технически проект. За изработването и одобрението му ще минат поне 3 месеца. След това ще изберем изпълнител на СМР”, каза той. 

Спънка е и течащият ремонт на „Христо Ботев”. В момента няма откъде другаде да минава големият трафик. При бъдещия пробив под гарата улицата по-скоро ще е блокирана, а не натоварена, смята той.

„Реалистично е да мислим за асфалтиране догодина”, смята Райчев.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (18)

КРЕСЛИ'ВИТЕ заглавия на пар'цал МАРИЦА

КРЕСЛИ'ВИТЕ заглавия на пар'цал МАРИЦА

21.07.2021 | 21:21

"НОНСТОП ЗЕМЕдрус", мале мила майно льо, "ЦУНАМИ НАВРЪХ Бунар'джико!" с таквизи кьо'пави заглавия парца'лът МАРИЦА е общоизвестен, ала Байрак'тар се явява г-н Руме... Росен ли му беше имен'цето на Сариев, да го подмине вирусът дано...

Отговори
1 1
Барабата

Барабата

21.07.2021 | 18:47

Това е пиар акция на ПП ГЕРБ и Стаменов,трябва да се вземат явно паветата по нареждане на ПП ГЕРБ,ЗАТВОР

Отговори
6 2
Юлия

Юлия

21.07.2021 | 18:23

Явно сградата е старичка. Пък и друг въпрос напира в мен. Какви са тия плочки и тая кухня, явно на остъклена тераса? Тази тераса е проектирана за кофа за боклук, а не за шкафчета и по всяка вероятност готварска печка. Май господата са "в крачка" и исканията им са неоснователни.

Отговори
5 2
мхм

мхм

21.07.2021 | 17:48

Бабите не могат да спят и за това всичко им пречи... Бабетата са пълен леш...

Отговори
6 6
11g

11g

21.07.2021 | 17:36

Vyr afeett i zl p mos typ race be.,

Отговори
0 2
А? Кажи де!

А? Кажи де!

21.07.2021 | 21:09

Каза ли нЯщо? Kaza li ne6to, sulyo? A?

Отговори
1 0
подписка за БУДАЛИ: паважът трае завинаги

подписка за БУДАЛИ: паважът трае завинаги

21.07.2021 | 17:29

Нека уточним за общия читател, че ПЕТИЦИЯ НЯМА започната онлайн, ето: www.peticiq.com Ако се събират драскулки из тефтерчета, то осмеляваме се да възразим официалничко, оти таквизи се лесничко фалшифицирват, бай кмете! (Абе както Богомил Грозев милият, що не се оттеглиш ф заслужен отдих да садиш теменужки -както Зико из Бойково или където щеш, а? А?)

Отговори
4 2
Най ме впечатли в цялата статия

Най ме впечатли в цялата статия

21.07.2021 | 17:20

Как тези искат да станела еднопосочна улицата!? Това е основна артерия на квартала, ще стане еднопосочна… ужас

Отговори
7 2
Мира

Мира

21.07.2021 | 20:05

Абсолютно, да - тая дивотия съм я пропуснала. Малките улици в квартала са еднопосочни, тази се води БУЛЕВАРД и наистина е основна връзка на квартала.

Отговори
3 0
Мира

Мира

21.07.2021 | 20:14

И между другото, ако правилно разпознавам блока (№ 45), израснала съм в близко съседство с него и никога не съм чувала в квартала да има масово недоволство от това, че улицата ни е павирана или двупосочна. Като малка ме беше малко яд, че не е асфалтирана, защото много друсаше, като караш колело по нея, и ти се развинтват всички гайки на колелото, но после ми мина. Сега предпочитам павета.

Отговори
3 0
паветата пречат на спринтьорите

паветата пречат на спринтьорите

21.07.2021 | 21:33

Боскос ли му беше името няма значение, аме едни пичлемета вносни се завъдиха със скъпи автомобили =с комплекси, а и кьопави и арогантни= само им дай АСФАЛТОВИ ПИСТИ ДА НАДУВАТ СКОРОСТИ и спринтове . . . по паважа не става толкова лесно убийството

Отговори
2 0
подписка за БУДАЛИ: паважът трае завинаги

подписка за БУДАЛИ: паважът трае завинаги

21.07.2021 | 17:04

Асфалтаджийското лоби напира! Ефтинката чернилка, размазана машинно набързичко колкото да не газим калища и прахоляци както междуселските шосета между Наше село и Ваше позволява високи скорости на таратайки и моторетки и ще радва будалите ТРИ СЕЗОНА (ама ако няма сняг и сол). Задигнатите -както от Гладстон, от Карловска и всякъде- павета се ценят високо в цивилизованите Градове в белите държави. В твърда валута, ей!

Отговори
5 1
Юлия

Юлия

21.07.2021 | 18:27

Доколкото знам всяка страна на павето има срок на износване 100 години. Сами си направете сметката. А бабите, поклон пред годините им, изобщо не са в час. Хората крадат павета, а те искат да ги махат.

Отговори
4 1
Мира

Мира

21.07.2021 | 17:03

Впрочем улицата никога не е била затворена за движение, не знам какви ги сънува тая баба.

Отговори
11 1
Мира

Мира

21.07.2021 | 16:59

Тва са 50-60-годишни сгради - и моят апартамент се руши, щото не му е правен основен ремонт никога, как пък не съм се сетила, че било заради паветата!

Отговори
9 1
подписка за БУДАЛИ: паважът трае завинаги

подписка за БУДАЛИ: паважът трае завинаги

21.07.2021 | 17:18

Отваряйте си очите, какината, щото от "щения" на Агитка начинанието светкавично стартира с план-график ВЪТРЕ В ТРИ (два по-точно, "ден година храни"!) МЕСЕЦА, (цит.): "...нов технически проект. За изработването и одобрението му ще минат поне 3 месеца. След това ще изберем изпълнител на СМР...:

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?