Следвайте ни

НЛО в небето над България? Разгадаха странните светлини снощи СНИМКИ + ВИДЕО

viber icon

Извънземните идват или китайската ракета пада върху нас! Такава реакция предизвикаха в социалните мрежи странни светещи тела, които се появиха над небето над Пловдив и други градове в България около  22 часа снощи. Те бяха подредени на изключително точно разстояние едно от друго и се движеха в абсолютен синхрон. За броени минути социалните мрежи буквално прегряха, като много от хората вече бяха сигурни, че виждат НЛО. 

Светещите тела над Пловдив

Всъщност се оказа, че светлините далеч не са "неидентифицирани летящи обекти", а точно обратното. Това са част от сателитите на милиардера изобретател Илон Мъск, които бяха изстреляни на 2 май. Те се намират на около 600 километра от повърхността на Земята и са част от поредния мащабен проектна ексцентричния богаташ, който смята да организира екскурзии до Марс. 

Инициативата със сателитите носи името "Старлинк" и с нея Мъск цели да достави ултра бърз интернет за цялото население. За това в продължение на няколко месеца ще бъдат изстреляни над 50 000 спътника, който да обхванат цялото земно кълбо. 

След като потребителите на Фейсбук научиха истинската причина за светещите тела в небето, някои го обърнаха на майтап. "Приличат на опашка за ваксини, не мислите ли?", пита иронично потребител, а друг споделя своята "теория": "Това са дроновете на президента Радев, които снимат тайно Борисов!"

Франк Воща

Франк Воща

Сътрудник

Франк Воща е завършил "Журналистика и Връзки с обществеността" в СУ "Св. Климент Охридски". Занимава се професионално с фотография от над 10 години. Работил е в БНТ и редица ПР агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

007

007

07.05.2021 | 13:27

81-а чак дали е бръснат едва ли, но разделителната способност бе около 50 мм.... Т. Е. ако сложиш кибрит на предния капак на Москвича се вижда, че е кибрит.. А през 91-а вече четяхме и най ситните надписи на кибрита. :)

Отговори
2 0
5жи

5жи

07.05.2021 | 12:33

Тия фърлят вируси и следят ваксинираните

Отговори
2 3
50000????

50000????

07.05.2021 | 11:53

Сега освен психовируси и ГМО ще ни следят и от небето.

Отговори
2 3
Ехее

Ехее

07.05.2021 | 12:42

Следене а? Още през 1981 година в космоса имаше апарат чрез който можеше да се види в всяка тчка на земята например трактор, да се разпознае тракториста и да се види дали е бръснат или не. А от тогава е минало толкова време. Не вярвам да не са настъпили по прецизни изменения в техниката. За съжаление през това време медицината е мръднала с около една йота.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?