2374

Нинджи, елфи и супергерои се разходиха пред ДНА СНИМКИ

Стотици любители на компютърните игри, комиксите и японската аниме култура се събраха в Пловдив през уикенда за третото издание на Anime&Gaming Festival. Събитието дебютира в Пловдив през 2019 г. като част от програмата на Европейска столица на културата. 

Още от събота на обяд пред Военния клуб се появиха младежи с шарени костюми, преобразени като любимите си персонажи от игри и комикси, които събраха погледите на пловдивчани. Най-доволни бяха най-малките, които с вълнение се снимаха с тях. Така нареченият "косплей" (преобразяване в популярен герой) е неделима част от комиксовата култура. Други пък се превърнаха в самураи в традиционно японско кимоно.

На дузината щандове се извиха сериозни опашки от младежи и деца, които купуваха и продаваха комикси, екшън фигурки и компютърни игри. За най-запалените фенове пък имаше няколко работилници, включително такава, в която над 20 души се научиха как да рисуват комикси. На няколко места се организираха четения на любими произведения и истории от рисувания свят.

На финала пък участниците и посетителите избраха най-атрактивния костюм на фестивала и си обещаха следващото издание на Anime&Gaming Festival през 2023 г. в Пловдив да бъде още по-голямо.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?