Следвайте ни

Николай Чунчуков наследил Петрова в "Източен"

Адвокат Емилия Петрова е работила на гражданския договор и в район "Източен", но допреди две-три години. Служители разказват, че е била наета още от тогавашния районен кмет Иван Тотев. Настоящият кмет на "Източен" Николай Чунчуков, който е заварил адвокатката, е сложил точка на допълнителните разходи за скъпото правно обслужване. Предмет на работата били предимно на преписките по жилищно настаняване. Срещу работата си дамата получавала различни суми, като в някои месеци те достигали до 4000 лева, разказват бивши служители. Те твърдят, че дамата започнала там още във времето, когато районен кмет бил днешният градоначалник Иван Тотев. Сега в района е назначен юрист на щат срещу значително по-малки суми.  

В кметството са сключени два граждански договора - с инженери по ВиК и по отопление и вентилация. 

"В щатното разписание няма такива специалисти. Не можеш  обаче да обясниш на инвеститори, че бавим преписките, защото нямаме специалисти", обяснява Чунчуков.  

 

 

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (3)

Alen Delon

21.08.2019 | 23:50
1 0

Срам и позор сте за Пловдив

Славчо патологичния лъжец

21.08.2019 | 21:54
0 3

Лъжа е че Петрова е от мандата на Тотев. Всъщност е от времето, когато районен кмет беше Петър Петров, солташака на Здравко Димитров, чийто топки къпе ежедневно, като негов заместник в Областната управа. А когато дойде Чунчука я шитна. Но не е работа на Марица да определя дали на кметствата им трябва външни юристи. При тия малки заплати в Общината трудно се задържа добър юрист. При сериозни дела кметството няма друг избор освен да наеме външен екип.

Славчо Войвода

21.08.2019 | 14:57
0 1

ПО-точно от януари 2018 г е освободена Пегтрова

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?