2374

Никога не сте виждали Младежкия хълм в Пловдив толкова чист и спретнат СНИМКИ

Ударна бригада от служители на ОП "Градини и паркове" и доброволци се грижат за тепето

Джендем тепе в Пловдив е преобразено до неузнаваемост. Алеите са чисти и широки, стълбите блестят, храстите и тревите са подрязани, няма дори и малко боклуче на земята. Със сигурност много пловдивчани не са имали възможността да видят Младежкия хълм толкова чист и спретнат през последните години. Сега пълната промяна във визията на най-голямото пловдивско тепе е факт, благодарение на служителите на ОП "Градини и паркове" и десетки доброволци. 

Репортер на "Марица" видя, че в съботната сутрин на място работи ударна бригада от около 60 души. По пълното преобразяване на хълма се работи вече от един месец насам, каза пред медията ни директорът на общинското предприятие Веселин Козарев. 

"С нас се свързаха доброволци, които изявиха желание да ни помогнат с почистването. Сега го правим съвместно. Моите колеги отделят по няколко часа в два-три дни от седмицата, за да се постигне ефекта, който търсим, а именно да се облагороди Младежкия хълм. Събрали сме се голяма бригада, за да можем да наваксаме максимално с почистването на тепето, желаният резултат да се случи в по-кратки срокове и тепето да е достъпно за всички, които искат да се разходят, да си починат или да спортуват", каза Козарев. Той благодари на всички доброволци, които отделят време от почивните си дни - всяка събота и неделя за почистването на Младежкия хълм. 

"Решихме да впрегнем голямата бригада в събота, тъй като през седмицата имаме страшно много работа, поддържаме целия град. Виждаме и, че вече започна листопада заради големите жеги. Идеята беше да не прекъсваме работата из града", обясни шефът на ОП "Градини и паркове". Той посочи, че алеите по хълма са страшно много и че не са били почиствани с години. "На доста места бяха много затворени и е трудно да се отворят и разчистят. Сега вече като ги отворим и има някакъв вид поддържка, нещата ще се случват много по-лесно занапред. Алеите по целия хълм са в порядъка на 4-5 километра. Това е най-голямото тепе, което е с площ около 340 декара. Така че, ще отнеме време, за да постигнем резултата, който искаме", посочи още Веселин Козарев. Той сподели, че през следващата седмица ще се проведе още една ударна акция на тепето. "Ще продължим да почистваме тепето. Ще качим още хора от предприятието тук, за да засилим процеса", добави директорът на ОП "Градини и паркове".  Вчера, по повод Международния ден на младежта, заедно с доброволци на БЧК е била отворена една от най-важните алеи, по която минават пожарните коли при евентуални бедствени ситуации. 

От началото на акцията по почистване на Младежкия хълм, служителите на предприятието и доброволците са изнесли огромно количество боклуци. "Дори в самите храсти имаше много боклуци. Качват се недоброжелателни хора, хвърлят и цапат. Апелирам да пазим това, което имаме, зашото виждате колко е красиво и приятно за разходка. Когато нещата са в ред и не се замърсяват, много по-лесно е и за нас после да ги поддържаме", подчерта Козарев. 

Снимки от Наташа Манева

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Плд

Плд

16.08.2022 | 08:42

Браво, Веско! Единственият готин и работлив директор си!

Отговори
0 0
Пловдивчанин

Пловдивчанин

13.08.2022 | 16:49

Браво!Чудесна новина!Най-после и това тепе да светне!Входа откъм стоматологията има нужда от ремонт и да се наслагат пейки в началото на малката алея!Много възрастни хора се разхождат там, но се оплакват, че няма къде да седнат и да си починат!

Отговори
4 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?